NOĆ MUZEJA ’13

Povodom Noći muzeja ’13, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika otvara svoja vrata od 18:00 do 01:00 sati, na adresi Trg žrtava fašizma bb, 10000 Zagreb.

U tri izložbena prostora te u klubu HDLU-a moći ćete razgledati izložbe, pogledati zanimljive eksperimentalne filmove domaćih autora, ali i biti dio otvorenih ateljea, točnije moći ćete pratiti neke tehnike i procese nastajanja umjetničkih djela.

U Galeriji Prsten bit će otvorena međunarodna izložba kustosica Branke Benčić i Lorene Tadorni pod nazivom Clueless. geometrije nesporazuma, kojom smo ugostili radove domaćih i inozemnih umjetnika: Bettine Cohnen, Felipea Aguila, Giulie Caira, Alena Floričića, Vlatke Horvat, Cecilie Lundqvist, Marka Lulica, Raa Di Martina, Babette Mangolte, ProvMyze, Renate Poljak, Ane Prvacki, Gorana Škofića, Marka Tadića i Magde Tothove.

U Galeriji PM ugostit ćemo umjetnika, teoretičara umjetnosti i publicista Vladimira Dodiga Trokuta, koji će ovom prilikom predstaviti svoja djela, ali i djela svojih suvremenika te ćete imati priliku zaviriti u mističan i primamljiv svijet umjetnosti i pogledati dva filma koja objašnjavaju tko je i što je Vladimir Dodig Trokut.

Galerija Bačva povodom ove Noći muzeja postat će mjesto otvorenih ateljea, gdje ćete imati priliku vidjeti kako nastaju umjetnička djela iz područja grafike, kiparstva i lončarstva, ali ćete imati priliku vidjeti kako neki od članova HDLU-a na licu mjesta izrađuju umjetnine.

U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu prezentirat će se odsjek Grafika i Kiparstvo.
Grafičari će zajedno sa svojim profesorima prezentirati tehniku linoreza na papiru i tkanini, dok će studenti i profesori Odsjeka za kiparstvo prezentirati klesarske tehnike i alate izrađujući na licu mjesta skulpturu u drvetu.

Leo Đud na lončarskom kolu izrađivat će sitne uporabne predmete od gline, dok će Dejan Kljun na licu mjesta modelirati kroki portrete u glini.

Krešimira Gojanović, Leonardo Budimlić Majnarić, Dijana Šimek, Ivana Ognjanovac, Daro Orioli, Petra Puž Novoselec, Renata Facan, Ana Schaub, Nina Bešlić i Nebojša Vuković prezentirat će tehnike brzog crtanja, izrade portreta, oslikavanja čestitki i nakita te će nastale umjetnine prodavati po prigodnim cijenama.

U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom ove godine povodom Noći muzeja Klub HDLU pretvorit ćemo u malo kino eksperimentalnih filmova domaćih autora: Ivana Ladislava Galete, Zlatka Kopljara, Toma Gotovca, Sandre Sterle, Borisa Greinera, Marijana Crtalića, Gorana Trbuljaka, Vlaste Žanić, Zdravka Mustaća, Dalibora Martinisa, Nicole Hewitt i Željka Kipkea.

Sve umjetnine nastale u otvorenim ateljeima moći ćete kupiti po simboličnim cijenama, a u ponudi po vrlo povoljnim cijenama bit će i katalozi u nakladi HDLU-a i plakati s velikih izložbi kao što su izložba Laibach Kunst, Surogat Stvarnosti, izložba Mirona Milića i druge.

Tijekom večeri, na ulazu u Meštrovićev paviljon kod naših čuvara, moći ćete potpisati peticiju protiv donošenja zakona kojim bi se omogućila rasprodaja imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske i ostaviti svoj komentar u knjizi žalbe.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU