Likovna i dizajnerska radionica – stvaraonica Krešimire Gojanović i Diane Šimek

Likovna i dizajnerska radionica – stvaraonica Krešimire Gojanović i Diane Šimek
U Klubu HDLU Zagreb započinje sa radom ” Likovna i dizajnerska radionica – stvaraonica ”, koja je namjenjena djeci, ali i odraslima, te svim ljubiteljima likovnog izražavanja, početnicima jednako kao i onim naprednijima. Cilj nam je da kroz tu radionicu potaknemo razvoj vizualne kulture među djecom i mladima, kao i razvoj kreativne među-generacijske suradnje između mlađih i starijih polaznika, koji će na našoj radionici kroz praktičan rad i stručno vodstvo upoznavati različite tehnike i usavršavati svoje individualne kreativne potencijale. Sve radove koji nastanu na radionici polaznici mogu ponijeti sa sobom.

Cijena sudjelovanja na radionici je simbolična i služi da se pokriju troškovi materijala, a sve detaljnije informacije možete dobiti na mail adresama:
kresimirag@hotmail.com
dianasimek.zg@gmail.com

Molimo da se na radionicu prijavite na vrijeme i potvrdite nam svoj dolazak do 20. 2. 2013., da se obezbjede dovoljne količine materijala.
Voditeljice radionice – stvaraonice:
mr. art Krešimira Gojanović, ak. slik. graf.
prof. Diana Šimek, ak. slik.

Termini:
21. 2. 2013., od 14 h do 17 h
22. 2. 2013., od 14 h do 17 h
27. 2. 2013., od 14 h do 17 h
28. 2. 2013., od 14 h do 17 h
Mjesto održavanja:
HDLU Zagreb – Klub HDLU-a,
Trg zrtava fasizma bb, Zagreb

Sadržaji i tehnike kojima ćemo se baviti na radionici – stvaraonici:
1. Crtanje i slikanje / pod vodstvom Diane Šimek / – istraživanje i upoznavanje različitih crtačkih i slikarskih materijala, tehnika i postupaka, susret sa općim likovno-estetskim osnovama i likovnim elementima, te mogućnostima primjene stečenog znanja, crtanje i slikanje prema predlošku, po promatranju, po modelu, prema zamišljanju, i dr.
2. Strip / pod vodstvom Krešimire Gojanović / – polaznici izrađuju vlastiti strip, gdje se kroz praksu uči kako se priča kadrira kroz sličice, zatim odnos slike i teksta, kompozicija likova i pozadine, kreiranje sadržaja kroz početak, zaplet i efektan kraj priče, itd.
3. Ilustracija knjiga, izrada jednostavnih slikovnica i plakata / pod vodstvom Gojanović, Šimek / – primjereno uzrastu polaznika, oblikuju se naslovnice knjiga po izboru polaznika, zatim plakati različite tematike – kulturne, ekološke, edukativne, te se izrađuju slikovnice sa osobnom pričom, crtežima i zapažanjima svakog polaznika. Obrađuje se i odnos slike i tipografije, tipografija kao ilustracija, minimalistički plakat, umjetnički plakat, reciklirani plakat, i sl.
4. Oblikovanje različitih ukrasnih, uporabnih i unikatnih predmeta, nakita i suvenira / pod vodstvom Šimek, Gojanović / – izrada i oslikavanje unikatnih čestitki, magneta, broševa, prstena, naušnica, i sl. Sve materijale polaznici dobivaju na radionici i izrađene radove mogu ponijeti sa sobom.

***
Osim poduke u različitim tehnikama, na radionici – stvaraonici bavit ćemo se i različitim temama koje će biti obrađene kroz različite tehnike, napr. teme vezane uz književnost, tradiciju, kulturnu i turističku promidžbu grada Zagreba, posebno sad pred ulazak Hrvatske u EU, posvetit ćemo se i temama ekologije, upoznavanja i očuvanja biljnog i životinjskog svijeta, a s mlađim polaznicima istraživat ćemo i svijet bajki, legendi i mitova, s ciljem da se u najvećoj mogućoj mjeri razvije njihova mašta i užitak u stvaranju kroz igru.

Posebnost na našim radionicama je i ta da su nam dobro došli svi ljudi svih godišta, jednako djeca, kao i polaznici treće životne dobi, jer nam je cilj uspostaviti i zanimljivu kreativnu razmjenu i suradnju mlađih i starijih polaznika. Također su nam dobro došli i profesionalni umjetnici i kolege, a koji žele proširiti svoja znanja o nekim određenim tehnikama i kreativnim postupcima prema svom izboru.

***
Biografije voditeljica:

Krešimira Gojanović– rođena je 13. 2. 1970. u Osijeku, Hrvatska. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija pri mentoru prof. Milanu Eriču. Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, te osmišljavanjem i organizacijom kreativnih radionica za djecu i odrasle. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na brojim likovnim kolonijama. Živi i radi u Zagrebu.
www: http://priponke.com//kresimira-art/index.html

Diana Šimek – rođena je u 1980. u Zagrebu. 1998. završila je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a 2004. diplomirala je na slikarskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Igora Rončevića. Od 2005. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Od 2010. do 2011. radi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. 2012. završila je tečaj pedagoško – psihološke i didaktičke izobrazbe predmetnih nastavnika na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na brojim likovnim kolonijama. Živi i radi u Zagrebu.
www: http://www.dianasimek.com

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU