• SVJETOVI UNUTAR SVJETOVA, GALERIJA PRSTEN, 14.09. - 08.10.2023.

Likovna i dizajnerska radionica – stvaraonica Krešimire Gojanović i Diane Šimek

Likovna i dizajnerska radionica – stvaraonica Krešimire Gojanović i Diane Šimek
U Klubu HDLU Zagreb započinje sa radom ” Likovna i dizajnerska radionica – stvaraonica ”, koja je namjenjena djeci, ali i odraslima, te svim ljubiteljima likovnog izražavanja, početnicima jednako kao i onim naprednijima. Cilj nam je da kroz tu radionicu potaknemo razvoj vizualne kulture među djecom i mladima, kao i razvoj kreativne među-generacijske suradnje između mlađih i starijih polaznika, koji će na našoj radionici kroz praktičan rad i stručno vodstvo upoznavati različite tehnike i usavršavati svoje individualne kreativne potencijale. Sve radove koji nastanu na radionici polaznici mogu ponijeti sa sobom.

Cijena sudjelovanja na radionici je simbolična i služi da se pokriju troškovi materijala, a sve detaljnije informacije možete dobiti na mail adresama:
kresimirag@hotmail.com
dianasimek.zg@gmail.com

Molimo da se na radionicu prijavite na vrijeme i potvrdite nam svoj dolazak do 20. 2. 2013., da se obezbjede dovoljne količine materijala.
Voditeljice radionice – stvaraonice:
mr. art Krešimira Gojanović, ak. slik. graf.
prof. Diana Šimek, ak. slik.

Termini:
21. 2. 2013., od 14 h do 17 h
22. 2. 2013., od 14 h do 17 h
27. 2. 2013., od 14 h do 17 h
28. 2. 2013., od 14 h do 17 h
Mjesto održavanja:
HDLU Zagreb – Klub HDLU-a,
Trg zrtava fasizma bb, Zagreb

Sadržaji i tehnike kojima ćemo se baviti na radionici – stvaraonici:
1. Crtanje i slikanje / pod vodstvom Diane Šimek / – istraživanje i upoznavanje različitih crtačkih i slikarskih materijala, tehnika i postupaka, susret sa općim likovno-estetskim osnovama i likovnim elementima, te mogućnostima primjene stečenog znanja, crtanje i slikanje prema predlošku, po promatranju, po modelu, prema zamišljanju, i dr.
2. Strip / pod vodstvom Krešimire Gojanović / – polaznici izrađuju vlastiti strip, gdje se kroz praksu uči kako se priča kadrira kroz sličice, zatim odnos slike i teksta, kompozicija likova i pozadine, kreiranje sadržaja kroz početak, zaplet i efektan kraj priče, itd.
3. Ilustracija knjiga, izrada jednostavnih slikovnica i plakata / pod vodstvom Gojanović, Šimek / – primjereno uzrastu polaznika, oblikuju se naslovnice knjiga po izboru polaznika, zatim plakati različite tematike – kulturne, ekološke, edukativne, te se izrađuju slikovnice sa osobnom pričom, crtežima i zapažanjima svakog polaznika. Obrađuje se i odnos slike i tipografije, tipografija kao ilustracija, minimalistički plakat, umjetnički plakat, reciklirani plakat, i sl.
4. Oblikovanje različitih ukrasnih, uporabnih i unikatnih predmeta, nakita i suvenira / pod vodstvom Šimek, Gojanović / – izrada i oslikavanje unikatnih čestitki, magneta, broševa, prstena, naušnica, i sl. Sve materijale polaznici dobivaju na radionici i izrađene radove mogu ponijeti sa sobom.

***
Osim poduke u različitim tehnikama, na radionici – stvaraonici bavit ćemo se i različitim temama koje će biti obrađene kroz različite tehnike, napr. teme vezane uz književnost, tradiciju, kulturnu i turističku promidžbu grada Zagreba, posebno sad pred ulazak Hrvatske u EU, posvetit ćemo se i temama ekologije, upoznavanja i očuvanja biljnog i životinjskog svijeta, a s mlađim polaznicima istraživat ćemo i svijet bajki, legendi i mitova, s ciljem da se u najvećoj mogućoj mjeri razvije njihova mašta i užitak u stvaranju kroz igru.

Posebnost na našim radionicama je i ta da su nam dobro došli svi ljudi svih godišta, jednako djeca, kao i polaznici treće životne dobi, jer nam je cilj uspostaviti i zanimljivu kreativnu razmjenu i suradnju mlađih i starijih polaznika. Također su nam dobro došli i profesionalni umjetnici i kolege, a koji žele proširiti svoja znanja o nekim određenim tehnikama i kreativnim postupcima prema svom izboru.

***
Biografije voditeljica:

Krešimira Gojanović– rođena je 13. 2. 1970. u Osijeku, Hrvatska. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija pri mentoru prof. Milanu Eriču. Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, te osmišljavanjem i organizacijom kreativnih radionica za djecu i odrasle. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na brojim likovnim kolonijama. Živi i radi u Zagrebu.
www: http://priponke.com//kresimira-art/index.html

Diana Šimek – rođena je u 1980. u Zagrebu. 1998. završila je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a 2004. diplomirala je na slikarskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Igora Rončevića. Od 2005. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Od 2010. do 2011. radi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. 2012. završila je tečaj pedagoško – psihološke i didaktičke izobrazbe predmetnih nastavnika na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na brojim likovnim kolonijama. Živi i radi u Zagrebu.
www: http://www.dianasimek.com

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (4)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU