wir wieder hier

wir wirder hier

2.3. – 28.04.2013.
Otvorenje izložbe 02.03.2013. u 17 sati.

Gosti izlagači:
Marijan Crtalić
Duje Jurić
Ines Krasić
Andreja Kulunčić
Martina Mezak
Dino Zrnec

Kunstmuseum
Kortumstr. 147
Bochum
Njemačka

 

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika tijekom 2012. godine započelo je suradnju s Društvom umjetnika Zapadne Njemačke (WKB).

Prvi korak ove suradnje poziv je njemačkih umjetnika hrvatskim umjetnicima da izlažu na velikoj Godišnjoj izložbi Društva umjetnika Zapadne njemačke.

Izložba pod nazivom wir wieder hier održat će se od 02.03. do 28.04.2013. godine u Kunstmuseumu, u njemačkom gradiću Bochumu, a uz radnove njemačkih umjetnika bit će izloženi i radovi šestero naših umjetnika: Marijana Crtalića, Duje Jurića, Ines Krasić, Andreje Kulunčić, Martine Mezak i Dina Zrneca.

Marijan Crtalić izložit će svoj poznati rad Fenomen Željezare, u kojemu stavlja fokus na umjetničko nasljeđe, koje je bilo produkt suradnje radnika sisačke željezare i umjetnika te održavanje umjetničkih kolonija od 1971. do 1990. godine, čime pokušava prenamijeniti Željezaru u kulturno dobro.

8 kovčega Duje Jurića, odraz su autorove empatije prema ljudima koji su uslijed velikih previranja devedesetih godina bili prisiljeni napustiti svoje domove i potražiti neka sretnija vremena izvan Hrvatske.

Ines Krasić predstavit će se interaktivnom instalacijom Californian Dream: Unisex, koja nas na duhovit način suočava s društvom koje unatoč svim nedostacima i dalje konzumiramo.

Andreja Kulunčić svojom instalacijom1 CHF=1 VOICE” problematizira stanje ilegalnih useljenika u Švicarskoj, koji su svojim donacijama u iznosu od 1franak pružili potporu za obnavljanje Švicarskog parlamenta i pokazali kako prihvaćaju svoje obveze te da imaju privilegiju živjeti i raditi u tom društvu.

Video instalacija Temporarily Unavailable Martine Mezak bavi se podsvjesnim, mislima koje potiskujemo, koje se nalaze u “kutevima naše svijesti”, koje smo gotovo zaboravili.

Dino Zrnec izložit će radove Album i Bez naziva, ulje na platnu i seriju crteža koji su dio vizualnog istraživanja anonimnih oblika i stvarnih dokumenata, kojima se oduzimanjem prvotnog značenja dodaju nove asocijacije.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika planira istu izložbu u originalnoj ili reduciranoj formi prezentirati u 2014. godini u nekom od svojih galerijskih prostora te tako nastaviti suradnju.

Izložba wir wieder hier pruža pogled na studije i radni prostor etabliranih umjetnica i umjetnika, ali i mladih talenata. Posjetitelji će dobiti uvid u razne umjetničke koncepte, pristupne metode i izvedbe u različitim medijima, budući da izložba nije tematski definirana.

Društvo umjetnika Zapade Njemačke trenutno broji više od dvije stotine članova, a od 1996. godine uspješno koordinira rad Kunstmuseuma u Bochumu. Udruga je osnovana 1946. godine, tijekom obnove nakon završetka Drugog svjetskog rata. Organizacijom izložbi visoke kvalitete, Društvo umjetnika Zapade Njemačke steklo je visok ugled među umjetnicima i poznavateljima umjetnosti, te je bilo i ostalo kulturna osnova i poticatelj izložbenih djelatnosti u Ruhru i Vestfaliji.

Od svog osnutka Društvo umjetnika Zapadne Njemačke težilo je suradnjama s međunarodnim partnerima, stoga je ove godine učinjen prvi korak u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, koja će se nastaviti u sljedećih nekoliko godina.

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU