• Izložba Maria Matokovića - Kontinuitet tišine, Galerija Prsten, 27.8. - 16.9. 2021.

IZ UGLA FOTOGRAFA S BALKANA / IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U GALERIJI KARAS

Andrei Pungovschi - Religion cardIZ UGLA FOTOGRAFA S BALKANA

3.5. – 24.5.2013.
Otvorenje izložbe 3.5.2013. u 19 sati.
Galerija Karas
Praška 4, 10000 Zagreb

World press photo, Robert Bosch Stiftung i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću pozivaju Vas na otvorenje putujuće izložbe SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa s Balkana, Galerija Karas, Praška 4, Zagreb, u petak 03. svibnja 2013.g. u 19.00 h.

Na otvorenju izložbe govorit će Vesna Kesić, novinarka i aktivistkinja, Andrei Pungovschi, rumunjski fotograf, autor fotografije koja se nalazi na plakatu zagrebačke izložbe SEE New Perspectives (i na naslovnici ove najave), Verena Heinzel, Robert Bosch Stiftung  i Eugen Jakovčić, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću.

Spomenuta izložba predstavlja, uz već spomenutog rumunjskog fotografa, radove petnaestero talentiranih fotografa iz Jugoistočne Europe, odabranih za sudjelovanje na master klasi za profesionalne fotografe, koju su tijekom 2010. godine pokrenuli Organizacija World Press Photo i njemačka Fondacija Robert Bosch Stiftung. Od fotografa se tražilo da naprave i foto-priče o aktualnom stanju u svojoj regiji, svojevrsni foto zapis o životu na Balkanu tijekom 2010. i 2011. godine. Cilj projekta je prikazati jednu novu lokalnu i regionalnu stvarnost, te potaknuti “nove poglede” na Jugoistočnu Europu. Kao ljudi koji dolaze upravo iz te regije, fotografi su radili unutar nekoliko supkultura, ne bi li prenijeli nova saznanja i potaknuli svježa razmišljanja o prostoru gdje su stereotipi jedna sasvim uobičajena pojava.

Izložba je povod i za još neka događanja koja tijekom svibnja 2013. Documenta organizira u suradnji s partnerima o čemu opširnije u Programu popratnih događanja u prilogu ove najave, a u nastavku iz tog programa izdvajamo i pozivamo vas na,

Diskusiju – Umjetnički doprinos izgradnji povjerenja, koja će se održati u petak, 10. svibnja 2013., Galerija Karas, s početkom u 19.00 h.

Na Diskusiji koju će moderirati Sandra Vitaljić, predavačica na Odsjeku snimanja Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, govorit će fotografkinja/i, Ana Opalić, Hrvatska, Armend Nimanni, Kosovo i Danko Stjepanović, Hrvatska.

Internet stranice, www.seenewperspectives.com, usmjeravaju Vas na detaljniji prikaz projekta i putujuće izložbe SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa s Balkana.

POPRATNI PROGRAM

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU