IZLOŽBA CRTEŽA SUVREMENIH HRVATSKIH UMJETNIKA U GALERIJI ŠIMUN

GALERIJA ŠIMUNIZLOŽBA CRTEŽA SUVREMENIH HRVATSKIH UMJETNIKA

10.05. – 20.05.2013.

Otvorenje izložbe 10.05.2013. u 19 sati.

Galerija Šimun, Samostan sv. Ante, Dubrave kod Brčkog, Bosna i Hercegovina

Izlažu: Zdravko Horvat, Dalibor Jelavić, Maja Marković, Siniša Reberski, Vanja Trobić i Dino Zrnec

U travnju 2013. godine Hrvatsko društvo likovnih umjetnika krenulo je u realizaciju suradnje s Galerijom Šimun, koja se nalazi u sklopu samostana sv. Ante u Dubravama kod Brčkog, Bosna i Hercegovina. Osnivač galerije i tvorac zbirke umjetnina izrazito visoke kvalitete, fra Stjepan Pavić, okupio je na jednom mjestu moderne hrvatske umjetnike – može se reći od Bukovca do Bućana, uz njh i bosanskohercegovačke, ali i one srbijanske i slovenske stvaraoce koji su radili u Bosni i Hercegovini ili bili uz Bosnu i Hercegovinu vezani. Osim djela sakralne tematike, zbirka obiluje motivima pejzaža, portreta i mrtve prirode umjetnika 20. stoljeća.

Suradnja HDLU-a i Galerije Šimun zasniva se na razmjeni izložbi te će prva biti realizirana Izložba crteža suvremenih hrvatskih umjetnika, u Galeriji Šimun od 10. do 20. svibnja 2013. godine. U 2014. godini, u Galeriji Prsten Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu bit će prezentirani radovi iz zbirke Galerije Šimun, od kojih neki do sada još  nisu bili prezentirani javnosti, a publika će se imati prilike upoznati s djelima hrvatskih, bosanskohercegovačkih, srbijanskih i slovenskih autora koje do sada možda nije imala prilike vidjeti.

Izložba crteža suvremenih hrvatskih umjetnika u Galeriji Šimun, prema izboru kustosice HDLU-a Sare Čičić, okuplja šestero umjetnika različitih generacija, različitih stilova izražavanja i radove različitih problematika: Zdravko Horvat, Dalibor Jelavić, Maja Marković, Siniša Reberski, Vanja Trobić i Dino Zrnec ovom prilikom predstavljaju zanimljiv i raznovrstan presjek suvremenog hrvatskog crteža.

Zdravko Horvat izložit će nešto stariji rad Otkrivenje: Točka gledišta iz 2010. godine te 2. poglavlje rada u nastanku, Origo-autoportret umjetnika (2012. -2013.).  Dalibor Jelavić predstavit će svoje ekspresivne i dojmljive crteže iz ciklusa The Space Theatre (1999.), dok će Maja Marković izložiti radove iz ciklusa Oslanjanje (2012.) koji problematizira pitanje prostora. Siniša Reberski predstavit će se zanimljivim i pomalo hipnotičkim crtežima Znak, Prekaligrafija i Dokaligrafija, a Vanja Trobić akvarelima iz najnovijeg ciklusa radova Kristali vremena (2013.). Dino Zrnec izložit će crteže koji su dio njegovih novih vizualnih istraživanja.

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU