ARTENERGY

ArtEnergy

ArtEnergy
29. lipnja 2013.
Dom hrvatskih likovnih umjetnika
Trg žrtava fašizma b.b.
10 000 Zagreb

U Zagreb stižu impozantne instalacije, eko-radionice, urbani vrt, besplatna predavanja i jedinstveni samoodrživi koncert pokrenut snagom biciklista!

Posljednji tjedan u lipnju po prvi puta donosi nam jedinstveni spoj umjetnosti, novih tehnologija te glazbe! ArtEnergy projekt namijenjen je da osvijesti i inspirira na važnost očuvanja okoliša, iskoristivosti otpadnog materijala i odgovornosti prema Zemlji. EUNIC Hrvatska (Mreža kulturnih instituta Europske Unije), najstarija umjetnička institucija Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Muzej ulične umjetnosti te Laboratorio Alchemico isprepleli su tradicionalne i urbane kreativne energije kako bi stvorili bogat i atraktivan vizualni program čiji je cilj kreativno i smisleno obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju u suradnji s hrvatskim i europskim institucijama kao primjer suradnje u ime kulture i ekologije.

U razdoblju od 20-og do 29-og lipnja biti ćemo svjedoci nastanka dvaju impozantnih instalacija – one priznatog talijanskog umjetnika DEM-a, poznatog po svojim surealnim instalacija, slikama i muralima koji će u vanjskom okolišu Hrvatskog društva likovnih umjetnika sagraditi 3,5 m visoku instalaciju isključivo od prirodnih materijala pronađenih u šumi te one poznate hrvatske umjetnice Kristine Lenard. Unutrašnjost iste činit će oaza sa posebnim uvjetima za uzgoj: ribe i biljke koje čine dio samoodrživog sustava hidroponskog uzgoja.

Centralni događaj održati će se 29. lipnja u prostoru ispred i unutar Hrvatskog doma likovnih umjetnika kao početak obilježavanja ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Udruga Parkticipacija i I’MM Media Lab tijekom dana održati će predavanja, ekološke radionice permakulture i urban gardeninga, održivosti i recikliranja u kojima će građani imati prilike aktivno sudjelovati. Vrhunac večeri obilježiti će jedinstveni održivi koncert muzičke grupe How Convinient! Po prvi put u Zagrebu mehanička snaga pedala stvoriti će energiju za pokretanje sound systema i na taj način omogućiti glazbenicima da sviraju! Publika će neposredno biti uključena u proces stvaranja energije potrebne za koncert vozeći bicikle koji su spojeni na sound system dok muzičari sviraju.

ArtEnergy projekt ostvaren je u suradnji s: Grad Zagreb, Austrijski kulturni forum, Francuski institut u Zagrebu, Talijanski Institut u Kulturi u Zagrebu, Goethe-Institut, British Council, Aula Cervantes, Institut Camoes te u suradnji s građanskom inicijativom Parkticipacija i I’MM_Lab.

POZIVNICA

PROGRAM

DEM

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU