• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

BooEx u Starom gradu na Hvaru

boonika_logo

Radi se o BooEx projektu udruge Boonika; nevladina i neprofitna organizacija osnovana radi ostvarenja zajedničkih interesa u promicanju umjetnosti i međunarodne kulturne suradnje te poticanje međuklulturnog dijaloga u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Boonika Izložbe, uspješan ciklus prodajno izložbenih manifestacija započet krajem prošle godine, projekt je udruge Boonika koji je nastajao cijele 2012. godine. Duge pripreme i minuciozna organizacija rezultirale su iznimno posjećenim izložbama atraktivnih i inventivnih autora vrlo originalnih izričaja.
Iako su autori uglavnom mlađe generacije i underground provenijencije, sva imena koja smo ugostili i dalje ćemo ugošćavati, sama je krema hrvatske street art scene. Iako su ti autori, kako je već napomenuto, iz svijeta ulične umjetnosti, posjetitelji izložbi proširili su riječ o Boonika Izložbama i pojavio se realan interes za organiziranje etabliranijih imena hrvatske recentne umjetničke stvarnosti. Riječ je o autorima klasičnije akademske provenijencije, no i dalje veoma zanimljivih, kako našoj udruzi i unutarnjim profesionalnim stremljenjima unutar udruge, tako i profilu naših posjetioca, likovno iznimno obrazovanih ljudi.
Boonika Izložbe u Starom Gradu na Hvaru imaju plan organizirati prodajne izložbe autora raznih umjetničkih izričaja, kao i mnoge druge umjetničke akcije poput performancea i ostalih umjetničkih formi. Također smo organizirali i prodaju hrvatskih suvenira i art/dizajn proizvoda hrvatskih autora i tako prezentirati i promovirati mlade hrvatske autore i prozivođače odjeće i accessoiresa, poput webshopa Booteeq, također projekta Boonika udruge, kao i druge entitete s kojima surađujemo i/ili podržavamo (drugi popularni hrvatski autori i umjetnički poduzetnici.)
Osim prodajnog karaktera, plan je iskoristiti postojeće i razviti dodatne mogućnosti turističkih ruta Starigrad – Jelsa – Hvar i umrežiti naše manifestacije s otočkim turističkim sadržajima, usmjeravanjem potencijalnih postjetitelja i kupaca prema manifestacijama u našoj organizaciji.
Endemski moment u Boonika Izložbama je organiziranje ne samo otvaranja, već i zatvaranja izložbi, u obliku zabava. Na zatvaranjima dajemo posjetiocima još jednu priliku da kupe artikal od autora izložbe, što se pokazalo kao pun pogodak u ekonomskoj bilanci naših manifestacija.
BooEx događaj, u trajanju 8 tjedana, postat će dodatni razlog zašto posjetiti najsunčaniji otok Jadrana, no i ovaj drugačiji grad na otoku.
Ovim Vas putem pozivamo na otvorenje prve izložbe BooEx-a gdje će izlagati Slaven Lunar Kosanović, Ronald Lindgreen (i možda gost iznenađenja!) 22.06.2013. godine.

Udruga najavljenim novinarima može ponuditi smještaj za praćenje tog eventa kao i za sljedeća otvaranja izložbi.

14602_10152371430090171_880512889_n    399317_10152371430000171_1464854165_n

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU