BooEx u Starom gradu na Hvaru

boonika_logo

Radi se o BooEx projektu udruge Boonika; nevladina i neprofitna organizacija osnovana radi ostvarenja zajedničkih interesa u promicanju umjetnosti i međunarodne kulturne suradnje te poticanje međuklulturnog dijaloga u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Boonika Izložbe, uspješan ciklus prodajno izložbenih manifestacija započet krajem prošle godine, projekt je udruge Boonika koji je nastajao cijele 2012. godine. Duge pripreme i minuciozna organizacija rezultirale su iznimno posjećenim izložbama atraktivnih i inventivnih autora vrlo originalnih izričaja.
Iako su autori uglavnom mlađe generacije i underground provenijencije, sva imena koja smo ugostili i dalje ćemo ugošćavati, sama je krema hrvatske street art scene. Iako su ti autori, kako je već napomenuto, iz svijeta ulične umjetnosti, posjetitelji izložbi proširili su riječ o Boonika Izložbama i pojavio se realan interes za organiziranje etabliranijih imena hrvatske recentne umjetničke stvarnosti. Riječ je o autorima klasičnije akademske provenijencije, no i dalje veoma zanimljivih, kako našoj udruzi i unutarnjim profesionalnim stremljenjima unutar udruge, tako i profilu naših posjetioca, likovno iznimno obrazovanih ljudi.
Boonika Izložbe u Starom Gradu na Hvaru imaju plan organizirati prodajne izložbe autora raznih umjetničkih izričaja, kao i mnoge druge umjetničke akcije poput performancea i ostalih umjetničkih formi. Također smo organizirali i prodaju hrvatskih suvenira i art/dizajn proizvoda hrvatskih autora i tako prezentirati i promovirati mlade hrvatske autore i prozivođače odjeće i accessoiresa, poput webshopa Booteeq, također projekta Boonika udruge, kao i druge entitete s kojima surađujemo i/ili podržavamo (drugi popularni hrvatski autori i umjetnički poduzetnici.)
Osim prodajnog karaktera, plan je iskoristiti postojeće i razviti dodatne mogućnosti turističkih ruta Starigrad – Jelsa – Hvar i umrežiti naše manifestacije s otočkim turističkim sadržajima, usmjeravanjem potencijalnih postjetitelja i kupaca prema manifestacijama u našoj organizaciji.
Endemski moment u Boonika Izložbama je organiziranje ne samo otvaranja, već i zatvaranja izložbi, u obliku zabava. Na zatvaranjima dajemo posjetiocima još jednu priliku da kupe artikal od autora izložbe, što se pokazalo kao pun pogodak u ekonomskoj bilanci naših manifestacija.
BooEx događaj, u trajanju 8 tjedana, postat će dodatni razlog zašto posjetiti najsunčaniji otok Jadrana, no i ovaj drugačiji grad na otoku.
Ovim Vas putem pozivamo na otvorenje prve izložbe BooEx-a gdje će izlagati Slaven Lunar Kosanović, Ronald Lindgreen (i možda gost iznenađenja!) 22.06.2013. godine.

Udruga najavljenim novinarima može ponuditi smještaj za praćenje tog eventa kao i za sljedeća otvaranja izložbi.

14602_10152371430090171_880512889_n    399317_10152371430000171_1464854165_n

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU