Podrška Ravnateljice HDLU-a Zagreb Pride-u

Huge Pride Flag

Vjerujemo da svaki čovjek teži cjelovitom i slobodnom ostvarenju onoga što on jest, u svakom aspektu svojeg bića. To uključuje i spolno i rodno izražavanje. Svi mi, građani Republike Hrvatske, Ustavom imamo zajamčenu jednakost, ali u stvarnosti vidimo da tu jednakost ne uživamo svi podjednako. Nažalost, ona se danas, pokušajem uvođenja isključivih definicija u Ustav, dodatno dovodi u pitanje.

Svjesni smo kulturnih, društvenih i političkih procesa koji zahvaćaju našu mladu demokraciju te činjenicu da smo još daleko od društva gdje je čovjek jednostavno čovjek. Stoga, u ovom trenutku povijesti, vjerujemo u borbu za jednaka ljudska prava svih građanki i građana naše zemlje te u borbu protiv diskriminacije i fašizma, kao i u sekularno društvo koje svoje vrijednosti, usmjerene općoj dobrobiti, gradi na znanstvenim istinama i humanizmu.

Čast nam je da Povorka ponosa započinje okupljanjem ispred Doma hrvatskih likovnih umjetnika i da naša zgrada vizualno sudjeluje u iskazu vrijednosti koje zastupamo. Naš je interes promocija otvorenog društva te dajemo punu podršku organizatorima Zagreb Pride-a.

Ravnateljica HDLU-a,
Gaella Alexandra Gottwald

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU