Poziv mladim umjetnicima: Drava Art Biennale

Muzej grada Koprivnice razradio je ideju povezivanja umjetnika te galerija, muzeja i drugih institucija u gradovima smještenih uz rijeku Dravu i u širem panonskom prostoru, sa svrhom zajedničke organizacije izložbe mladih umjetnika. Od 2003. do 2007. godine Muzej je već organizirao skupnu izložbu Drava art annale Koprivnica (DAAK) u kojoj su sudjelovali mladi umjetnici srednjoeuropskog kruga, nastojeći kroz umjetnost problematizirati ekološki održiv razvoj i aktualnu komercijalizaciju vode. Na tom tragu, ali sada kao bijenalnu manifestaciju organiziramo krajem ove godine Drava Art Biennale.

Cilj projekta je spajanje suvremene umjetnosti i ekologije s naglaskom na održivi razvoj i očuvanje rijeke Drave. Suvremena umjetnost promišlja i reflektira sve probleme društva, a rijeka Drava, osim što je dio UNESCO-va Rezervata biosfere može biti i povod za umjetničke reakcije i intervencije. Naša vizija je stvaranje baze za umrežavanje mladih umjetnika  u svrhu boljeg razumijevanja ekoloških problema, njegovanja novog i kreativnog načina razvijanja europske kulture, premošćivanja jezičnih i nacionalnih granica te uspostavljanja prekogranične suradnje. Izložba koja će poticati sve oblike inovativnosti, interaktivnosti i multidisciplinarnosti u umjetnosti, održat će se u Galeriji Koprivnica krajem 2013.godine. Zato Vas molimo da sudjelujete u toj manifestaciji te da obavijestite zainteresirane mlade umjetnike iz vašeg podneblja i interesnog kruga  o našim namjerama. Realizacija ovog projekta obuhvaćala bi skupnu izložbu, a pritom bi se poticala javnost i na promišljanje o kulturnom, umjetničkom i društvenom značaju predstavljenih radova.
Na izložbi će moći sudjelovati mladi autori do 35 godina, s najviše 2 rada koje umjetnik sam producira, u bilo kojoj tehnici, disciplini, mediju ili načinu izraza.
Rok za slanje radova na jednu od naznačenih mail-adresa ili na adresu Muzeja grada je 17.11.2013. godine, a otvorenje će biti u subotu, 7.12.2013. godine u 12 sati u Galeriji Koprivnica, Zrinski trg 9 u Koprivnici.

Prijava treba sadržavati: ime i prezime, adresu, telefon i mail, dokumentaciju o prijavljenom radu (fotografiju ili nacrt rada ili CD/DVD ako je riječ o video radu) te kratku izjavu/obrazloženje o radu i opis rada – materijal i prostornu dispoziciju.
Radove će ocijeniti i profil manifestacije odrediti kustoski tim Helena Kušenić, Maša Zamljačanec, Ana Kovačić, Tanja Špoljar i Vanja Žanko.
Ako je riječ o složenijem transportu radova ono će biti dogovoreno na relaciji autor-Muzej grada Koprivnice.

Kontakt:  Marijan Špoljar, ravnatelj Muzeja   ravnatelj@muzej-koprivnica.hr  099 7336027
                 Helena Kušenić, kustosica    hkusenic@gmail.com  098 9580461

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU