Poziv mladim umjetnicima: Drava Art Biennale

Muzej grada Koprivnice razradio je ideju povezivanja umjetnika te galerija, muzeja i drugih institucija u gradovima smještenih uz rijeku Dravu i u širem panonskom prostoru, sa svrhom zajedničke organizacije izložbe mladih umjetnika. Od 2003. do 2007. godine Muzej je već organizirao skupnu izložbu Drava art annale Koprivnica (DAAK) u kojoj su sudjelovali mladi umjetnici srednjoeuropskog kruga, nastojeći kroz umjetnost problematizirati ekološki održiv razvoj i aktualnu komercijalizaciju vode. Na tom tragu, ali sada kao bijenalnu manifestaciju organiziramo krajem ove godine Drava Art Biennale.

Cilj projekta je spajanje suvremene umjetnosti i ekologije s naglaskom na održivi razvoj i očuvanje rijeke Drave. Suvremena umjetnost promišlja i reflektira sve probleme društva, a rijeka Drava, osim što je dio UNESCO-va Rezervata biosfere može biti i povod za umjetničke reakcije i intervencije. Naša vizija je stvaranje baze za umrežavanje mladih umjetnika  u svrhu boljeg razumijevanja ekoloških problema, njegovanja novog i kreativnog načina razvijanja europske kulture, premošćivanja jezičnih i nacionalnih granica te uspostavljanja prekogranične suradnje. Izložba koja će poticati sve oblike inovativnosti, interaktivnosti i multidisciplinarnosti u umjetnosti, održat će se u Galeriji Koprivnica krajem 2013.godine. Zato Vas molimo da sudjelujete u toj manifestaciji te da obavijestite zainteresirane mlade umjetnike iz vašeg podneblja i interesnog kruga  o našim namjerama. Realizacija ovog projekta obuhvaćala bi skupnu izložbu, a pritom bi se poticala javnost i na promišljanje o kulturnom, umjetničkom i društvenom značaju predstavljenih radova.
Na izložbi će moći sudjelovati mladi autori do 35 godina, s najviše 2 rada koje umjetnik sam producira, u bilo kojoj tehnici, disciplini, mediju ili načinu izraza.
Rok za slanje radova na jednu od naznačenih mail-adresa ili na adresu Muzeja grada je 17.11.2013. godine, a otvorenje će biti u subotu, 7.12.2013. godine u 12 sati u Galeriji Koprivnica, Zrinski trg 9 u Koprivnici.

Prijava treba sadržavati: ime i prezime, adresu, telefon i mail, dokumentaciju o prijavljenom radu (fotografiju ili nacrt rada ili CD/DVD ako je riječ o video radu) te kratku izjavu/obrazloženje o radu i opis rada – materijal i prostornu dispoziciju.
Radove će ocijeniti i profil manifestacije odrediti kustoski tim Helena Kušenić, Maša Zamljačanec, Ana Kovačić, Tanja Špoljar i Vanja Žanko.
Ako je riječ o složenijem transportu radova ono će biti dogovoreno na relaciji autor-Muzej grada Koprivnice.

Kontakt:  Marijan Špoljar, ravnatelj Muzeja   ravnatelj@muzej-koprivnica.hr  099 7336027
                 Helena Kušenić, kustosica    hkusenic@gmail.com  098 9580461

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU