Izložba: Stipan Tadić: The Residency drawings (Abu Dhabi 2013.-2014.)

Stipan Tadić: The Residency drawings (Abu Dhabi 2013.-2014.)

arabian christmas drawings1


14.1. – 26.1.2014.
Otvorenje izložbe održat će se 14. siječnja 2014. godine u 19 sati.
Galerija PM
Dom hrvatskih likovnih umjetnika
Trg žrtava fašizma 16, 10000 Zagreb

Radno vrijeme:
srijeda – petak 11 – 19
subota i nedjelja 10 – 18
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno

———————-
Stipan Tadić prije četiri godine započeo je projekt koji se bazira na svakodnevnom crtanju portreta. Portreti nastaju iz specifičnih situacija u kojima se umjetnik našao te je taj pristup, logično, odlučio nastaviti tijekom svojeg boravka na rezidenciji u Parizu. Iz Pariza Tadić se vratio bogatiji za oko 400 crteža koji su nastali za vrijeme trotjednog boravka u „Cite de International“.
Pariški crteži na stilski i narativno jednostavan način intimistički opisuju detalje života u Parizu iz perspektive mladog umjetnika na rezidenciji. Fokus crteža je na subjektivnom doživljaju pariške umjetničke scene koju Tadić prikazuje bilježeći obilaženja velikih galerija i muzeja, te komunikacije s umjetnicima iz cijelog svijeta s kojima se umjetnik susreo na rezidenciji.
Netom prije otvorenja ove izložbe Stipan Tadić vratio se s jednomjesečnog rezidencijalnog boravka iz Abu Dhabija, kao što možemo zaključiti, s novim iskustvom ali i novim dnevničkim zapisima u formi stripa kojima opisuje iskustvo iz centra Ujedinjenih Emirata na prijelazu iz 2013. u 2014. godinu.

Crteži izloženi na izložbi nastajat će oslikavanjem papirom obloženih zidova koji kronološki, u obliku friza, prate puni krug Galerije PM .
Kroz crteže Stipan Tadić gledatelju prenosi iskustvo umjetnika na rezidencijalnom programu, prednosti i način rada jednog takvog programa te na kraju predstavlja i rezultat postignut u novoj sredini.
Pariz je prvi grad koji je Stipan Tadić portretirao putem crteža, te je i sam rekao nakon povratka da kani nastaviti ovaj projekt i na sljedećim rezidencijama.
Cilj projekta je izdavanje knjige umjetnika Paris Christmas Apocaypse (Cite International 2012.) s bilješkama iz Pariza, no na izložbi će se moći vidjeti aktualni crteži koji će zasigurno privući znatiželju. Ipak, ne ide se svaki dan u Abu Dhabi.
Tea Hatadi

——-

stipan

 

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

6 EUR Pojedinačna ulaznica

4 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

4 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

13 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

4 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

3 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU