• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Mirjana Tomašević Dančević – dobitnica Nagrade Ivan Filipović

UntitledMirjani Tomašević Dančević, članici Hrvatskog društva likovnih umjetnika, 18. prosinca 2013. uručena je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Državna nagrada “Ivan Filipović”. „Istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom u 2012. godini pridonijeli unaprjeđivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskoga poziva“ dodijeljeno je 14 godišnjih nagrada i dvije nagrade za životno djelo (iz priopćenja Ministarstva).

Državnom nagradom za životno djelo nagrađeni su prof. dr. sc. Vladimir Strugar, doktor znanosti iz polja pedagogije i bivši ministar prosvjete (u području znanstvenog i stručnog rada) i doc. dr. sc. Hicela Ivon s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu, Odsjek za predškolski odgoj (u području predškolskog odgoja  i obrazovanja).

Dodijeljeno je i 14 godišnjih nagrada za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom i srednjem školstvu, visokom obrazovanju i znanstvenom i stručnom radu.

U području predškolskoga odgoja i obrazovanja nagradu su primili Marijana Pernar, prof., ravnateljica zagrebačkoga Dječjeg vrtića Botinec; Nada Gudek, sveučilišna prvostupnica, odgojiteljica u zagrebačkome Dječjem vrtiću Trešnjevka i Merica Matijević, prof., ravnateljica zagrebačkoga Dječjeg vrtića Remetinec.
U području osnovnog školstva dodijeljeno je šest nagrada i to: Draženki Stančić, mag. bibl., stručnoj suradnici knjižničarki iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec; Ivanu Tomašiću, učitelju glazbene kulture iz II. osnovne škole, Varaždin; Mirjani Tomašević Dančević, mag. educ. art., nastavnici plastičnog oblikovanja, crtanja i slikanja iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb; Radovanu Kneževiću, učitelju razredne nastave  Osnovne škole “Braća Radić”, Koprivnica; Ani Bajzek, prof., iz Osnovne škole Novska, Novska te Vinku Filipoviću, prof., ravnatelju Agencije za odgoj i obrazovanje.

Dodijeljene su i tri nagrade u području srednjeg školstva i to: Dušku Serdaru, prof., nastavniku ekonomske grupe predmeta u Hotelijersko-turističkoj školi, Opatija; Elviri Katić, prof., stručnoj suradnici knjižničarki iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., Zadar te Ivanki Kordić, prof., nastavnici klavira u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskoga, Zagreb.

Godišnjom nagradom iz područja visokog školstva nagrađena je prof. dr. sc. Vlatka Domović s Učiteljskoga fakulteta u Zagrebu.

U području znanstvenoga i stručnoga rada nagrađena je dr. sc. Snježana Koren, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nagrađenima je u ime ministra dr. sc. Željka Jovanovića i svoje osobno ime čestitala Ankica Nježić, pomoćnica ministra za standard, strategije i posebne programe, koja je zahvalila dobitnicima i svim dionicima sustava obrazovanja na vizijama, plemenitosti i trudu koji svakog dana ulažu u unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava.

Više informacija o nagradi i životopise nagrađenih možete pronaći na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, na sljedećim poveznicama:

http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=2364

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12918&sec=1933

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12878http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12878

OBRAZLOŽENJE ODLUKE O DODJELI „NAGRADE IVAN FILIPOVIĆ” ZA 2012. GODINU Mirjani Tomašević Dančević

(revidirano)

MIRJANA TOMAŠEVIĆ DANČEVIĆ, magistra edukacije likovne kulture, povijesti umjetnosti i engleskoga jezika, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb, nagrađuje se godišnjom „Nagradom Ivan Filipović“ iz područja osnovnog školstva. Kao pedagoški pisac suautorica je prvih udžbenika za likovnu kulturu u Republici Hrvatskoj, autorica je mnogobrojnih članaka, izlaganja i radionica na međunarodnim kongresima, državnim, međužupanijskim i županijskim stručnim skupovima te međunarodnih izložbi. Ima radno iskustvo na svim razinama odgoja i obrazovanja – od predškolskog odgoja i razredne nastave u eksperimentalnom Projektu/programu ranog učenja engleskoga jezika do visokog školstva kao viši predavač (naslovno nastavno zvanje), kao viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje u Zagrebu, kao i u sustavu cjeloživotnog obrazovanja/učenja. Predsjednica je Hrvatskog vijeća Međunarodnog društva za obrazovanje putem umjetnosti – InSEA i član Svjetskog vijeća InSEA-e. Aktivno je uključena u život zajednice kao likovna umjetnica, sudjelovanjem na tribinama s obrazovnim i kulturnim temama i volonterskim vođenjem likovnih i likovno-terapijskih radionica za djecu i odrasle.

PORUKE-Mess@ges, dig ph, 12-19 ys, 2013 – catalog pdf

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU