Mirjana Tomašević Dančević – dobitnica Nagrade Ivan Filipović

UntitledMirjani Tomašević Dančević, članici Hrvatskog društva likovnih umjetnika, 18. prosinca 2013. uručena je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Državna nagrada “Ivan Filipović”. „Istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom u 2012. godini pridonijeli unaprjeđivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskoga poziva“ dodijeljeno je 14 godišnjih nagrada i dvije nagrade za životno djelo (iz priopćenja Ministarstva).

Državnom nagradom za životno djelo nagrađeni su prof. dr. sc. Vladimir Strugar, doktor znanosti iz polja pedagogije i bivši ministar prosvjete (u području znanstvenog i stručnog rada) i doc. dr. sc. Hicela Ivon s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu, Odsjek za predškolski odgoj (u području predškolskog odgoja  i obrazovanja).

Dodijeljeno je i 14 godišnjih nagrada za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom i srednjem školstvu, visokom obrazovanju i znanstvenom i stručnom radu.

U području predškolskoga odgoja i obrazovanja nagradu su primili Marijana Pernar, prof., ravnateljica zagrebačkoga Dječjeg vrtića Botinec; Nada Gudek, sveučilišna prvostupnica, odgojiteljica u zagrebačkome Dječjem vrtiću Trešnjevka i Merica Matijević, prof., ravnateljica zagrebačkoga Dječjeg vrtića Remetinec.
U području osnovnog školstva dodijeljeno je šest nagrada i to: Draženki Stančić, mag. bibl., stručnoj suradnici knjižničarki iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec; Ivanu Tomašiću, učitelju glazbene kulture iz II. osnovne škole, Varaždin; Mirjani Tomašević Dančević, mag. educ. art., nastavnici plastičnog oblikovanja, crtanja i slikanja iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb; Radovanu Kneževiću, učitelju razredne nastave  Osnovne škole “Braća Radić”, Koprivnica; Ani Bajzek, prof., iz Osnovne škole Novska, Novska te Vinku Filipoviću, prof., ravnatelju Agencije za odgoj i obrazovanje.

Dodijeljene su i tri nagrade u području srednjeg školstva i to: Dušku Serdaru, prof., nastavniku ekonomske grupe predmeta u Hotelijersko-turističkoj školi, Opatija; Elviri Katić, prof., stručnoj suradnici knjižničarki iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., Zadar te Ivanki Kordić, prof., nastavnici klavira u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskoga, Zagreb.

Godišnjom nagradom iz područja visokog školstva nagrađena je prof. dr. sc. Vlatka Domović s Učiteljskoga fakulteta u Zagrebu.

U području znanstvenoga i stručnoga rada nagrađena je dr. sc. Snježana Koren, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nagrađenima je u ime ministra dr. sc. Željka Jovanovića i svoje osobno ime čestitala Ankica Nježić, pomoćnica ministra za standard, strategije i posebne programe, koja je zahvalila dobitnicima i svim dionicima sustava obrazovanja na vizijama, plemenitosti i trudu koji svakog dana ulažu u unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava.

Više informacija o nagradi i životopise nagrađenih možete pronaći na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, na sljedećim poveznicama:

http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=2364

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12918&sec=1933

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12878http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12878

OBRAZLOŽENJE ODLUKE O DODJELI „NAGRADE IVAN FILIPOVIĆ” ZA 2012. GODINU Mirjani Tomašević Dančević

(revidirano)

MIRJANA TOMAŠEVIĆ DANČEVIĆ, magistra edukacije likovne kulture, povijesti umjetnosti i engleskoga jezika, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb, nagrađuje se godišnjom „Nagradom Ivan Filipović“ iz područja osnovnog školstva. Kao pedagoški pisac suautorica je prvih udžbenika za likovnu kulturu u Republici Hrvatskoj, autorica je mnogobrojnih članaka, izlaganja i radionica na međunarodnim kongresima, državnim, međužupanijskim i županijskim stručnim skupovima te međunarodnih izložbi. Ima radno iskustvo na svim razinama odgoja i obrazovanja – od predškolskog odgoja i razredne nastave u eksperimentalnom Projektu/programu ranog učenja engleskoga jezika do visokog školstva kao viši predavač (naslovno nastavno zvanje), kao viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje u Zagrebu, kao i u sustavu cjeloživotnog obrazovanja/učenja. Predsjednica je Hrvatskog vijeća Međunarodnog društva za obrazovanje putem umjetnosti – InSEA i član Svjetskog vijeća InSEA-e. Aktivno je uključena u život zajednice kao likovna umjetnica, sudjelovanjem na tribinama s obrazovnim i kulturnim temama i volonterskim vođenjem likovnih i likovno-terapijskih radionica za djecu i odrasle.

PORUKE-Mess@ges, dig ph, 12-19 ys, 2013 – catalog pdf

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU