Zagreb Coffee&Chocofest – Festival kave i čokolade

NA VESELJE SVIH ČOKOHOLIČARA I KAVOPIJA – NAJSLAĐI I NAJDRAŽI FESTIVAL OD 6.-9. VELJAČE PONOVNO JE U ZAGREBU!



preview

Počinje Zagreb Coffee&Chocofest – Festival kave i čokolade!

Zagreb od 6. do 9. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave, a sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka doći će ponovno na svoje! Bez kave i čokolada više ne možemo zamisliti život. Možemo ih kuhati, peći, jesti sirove, piti, mirisati, gledati, slušati, igrati se njima a od njih se mogu raditi i prava umjetnička djela… Sve to i još više pokazat će vam Zagreb Coffee & Chocofest, od četvrtka 6. do nedjelje 9. veljače, u zgradi Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma 16 u Zagrebu, svakoga dana od 10-21 h, a ULAZ JE BESPLATAN !!! Slatko vam bilo!

Osim kušanja vrhunskih čokolada i kava, posjetitelji će se odlično zabaviti uz brojne radionice, show cooking, korisna predavanja, a posebna atrakcija Festivala su svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Eland će izložiti svoje radove te uživo slikati kavom i čokoladom. Albanski umjetnik Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika u tehnici mozaika. Za svoje gigantske mozaike osvojio je čak sedam Guinnessovih rekorda te tako stekao međunarodnu slavu, a na Festivalu će uživo izrađivati mozaike od zrna različitih vrsta kave.
Na Festivalu će se predstaviti i egzotične čokolade poput čokolade s pršutom, maslinama, praline i čokolada od čvaraka i dr. a čokolada će se sparivati s vinima, konjacima i cigarama… a vrhunski baristi predstavit će svoje umijeće latte art – ukrašavanje kava i koktela od kave. Ambiciozniji se mogu okušati u zabavnim nagradnim igrama ili naučiti kuhati poslastice od sirove čokolade, bezglutenske slastice i dr. u brojnim radionicama.
Tu su i predavanja o povijesti kakaa te o nutricionistčkim karakteristikama ovih slatkih ovisnosti. U subotu navečer u programu je „Groznica čokoladne večeri“ i koncert nazvan Africa, Coffee & Choco Sensations – a sviraju Ismaila Balde Commi (Senegal) & djembe grupa „Silaba“ iz Zagreba.
Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama Mak teatra. A kakav bi to bio Festival kave bez prave gatare: „sretnicima“ će sudbinu iz šalice proricati i naša profesionalna gatara iz kave gđa. Galina Dmitri koja će hrabrima priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti …

Zagreb Coffee & Chocofest održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i okuplja manje i srednje proizvođače iz  Hrvatske, Slovenije i Rusije. Program Festivala možete pratiti na adresi: www.zagreb-coffee-chocofest.com kao i na Facebooku na: www.facebook.com/ZagrebCoffeeChocofest

Osobe za kontakt:
Sanja Bančević Medenica, direktorica Festivala     Boris Hajoš, odnosi s javnošću Festivala
tel: 098 289 975                                                          tel: 098 475 565
E-mail: sanja@tvornica-dogadjaja.hr                       E-mail:info@zagreb-coffee-chocofest.com 

Cilj Festivala je predstavljanje najboljih svjetskih čokolada i kava, a zamišljen je kao promocijsko-edukativno- zabavni događaj gdje hrvatski i strani proizvođači/uvoznici predstavljaju nove trendove u industriji čokolade i kave. Festival je nastao spajanjem dosadašnja dva velika – festivala kave Zagreb CoffeeArt-a i čokolade Zagreb Chocofest-a. Novom koncepcijom podignut je na višu programsku i produkcijsku razinu a nova je i lokacija – umjesto Trga bana Jelačića – odabran je HDLU na Trgu žrtava fašizma 16, gdje se održavaju brojne velike izložbe i razna druga događanja.

Program

Jake umjetnicke snage Zagreb Coffee & Chocofesta

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Radno vrijeme izložbe CreArtivci:

30.4. – otvorenje u 18h
1.5. – zatvoreno
2.5. – 11-19

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU