Dopis župnika Franje Jurčevića kojim on nastavlja svijetlu tradiciju svoje ‘likovne kritike’ i post akcionističke prakse inspirirane radovima članica i članova Hdlu

EVO VAM PA PROČITAJTE, SVI VI IŠČAŠENOG „UMJETNIČKOG“ OSJEĆAJA, A I POŠTENI KOJI SU ME PODRŽALI

image001Kada sam prošle godine zabranio sramotnu izložbu tobožnjih umjetnica Marije Koruge, Monike Meglić i Melinde Šefčić, zbog golotinje u kapelici sv. Trojice u Kastvu, kuka se je i motika digla protiv mene (vidi blog od 22. 06. 2013.).

No, sada kada se sličnim tobožnjim umjetnicima Robertu Budoru i Ivanu Branku Imroviću, dogodilo isto tako u Zagrebu, što je većina hrvatskih režimskim novinara, a pogotovo NL, prešutjela, objavio je VL: od 27. 02. 2014.).

U Zagrebu su Francuzi zabranili izložbu tobožnjih hrvatskih umjetnika o golotinji, pod nazivom: „Erotiku“ morali maknuti zbog – erotike!“ (gornji citat VL). I to još u prostoru koji nije sakralni.

Što će sada ljudi nabubrenog mozga iz „Kastavskog kulturnog leta“, kao što je Renato Stanković, reći na ovo (ne)kulturno ponašanje Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu?! Što li će – i da li će uopće – na ovo reagirati prof. Natasha Kadin koja me je prošle godine (12. 07. 2013.) pozvala da joj se očitujem zašto sam to sranje od umjetnosti uklonio iz kapelice? Također do sada nisam zapazio da je na ovaj „svetogrdni“ čin Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu reagiralo HDLU, čiji me je predstavnik Josip Zanki, predsjednik HDLU, također prošle godine oštro napao, sumanuto mi prišivši neko vrijeđanje po “rodnoj osnovi”, o čemu ja pojma nemam.

Dana 01. ožujka 20154., Franjo Jurčević, župnik

01.03.2014. u 16:28

Info

ZA VRIJEME TRAJANJA IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU