• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Natječaj: za godišnju izložbu članova HDLU

Koncept za godišnju izložbu članova HDLU

Umjetničko djelo i književni tekst

Pozivaju se svi članovi i članice Hdlu da predaju dokumentaciju svojih radova za Godišnju izložbu članova Hdlu. Tema ovogodišnje izložbe je odnos likovnog djela i književnog teksta. Činjenica je da se većina likovnih umjetnika/ica u svojim umjetničkim radovima referirala na književni tekst, ilustrirala ga ili pak u njega inkorporirala određene dijelove domaće i svjetske književnosti. Također se neki od naših članova i članica i sami bave pisanjem, kako novinskih članaka, tako eseja ili pak poezije ili proze. Radovi prijavljeni za izlaganje moraju biti isključivo na papiru ili od papira. Najmanji format umjetničkog rada na papiru koji će se izlagati je 30×30 centimetara a najveći 70×100 centimetara. Osim radova na ovom formatu mogu se prijaviti i knjige objekti, knjige umjetnika, grafičke mape ali i skulpture izrađene od papira koje se referiraju na oblik knjige ili se istim koriste. Članovi i članice mogu za izložbu prijaviti crteže, slike, fotografije i eksperimentalne radove povezane s književnim djelom na zadanom formatu, kao i vlastite rukopise književnog djela, knjige umjetnika, unikatne knjige, grafičke mape na temu književnih djela, knjige objekte i skulpture koje se koriste formatom knjige.

Neka vam ova tema bude poticaj za inspirativan umjetnički rad. Svaki umjetnik može prijaviti po jedan rad, a u prijavi je potrebno navesti podatke o autoru i podatke o radu (naziv rada, godina nastanka, tehnika i dimenzije) te proložiti fotografiju prijavljenog rada. Izložiti će se svi umjetnički radovi pristigli na natječaj koji su kreirani po zadanim propozicijama, a prijavljeni do 20. srpnja 2014. godine. Radove prijavljene na natječaj ćemo zaprimati u terminu 22.07. – 25.07.2014. od 11.00 do 15.00 sati.

Svoje radove možete prijaviti na e-mail: stazist.hdlu@gmail.com

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU