IZLOŽBA: (Ne)postojanost prostora

(Ne)postojanost prostora
Grupna izložba nizozemskih i hrvatskih autora 

26. rujna u 19:00 h
Artist talk – Anke van den Berg, Arend Groosman, Willem van der Hofstede

Galerija Prsten

Galerija Prsten i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) s ponosom vas pozivaju na artist talk u sklopu (NE)POSTOJANOST PROSTORA, grupne izložbe koja donosi radove nizozemskih i hrvatskih umjetnika mlađe i srednje generacije.

Svoje radove će predstaviti nizozemski umjetnici Willem van der Hofstede, Anke van den Berg i Arend Groosman. Prezentacija će se održati 26. rujna 2014. od 19:00 – 20:00 h u galeriji Prsten. 

ANKE VAN DEN BERG (Sint Anthonis, Nizozemska, 1978.) poslije škole za grafički dizajn diplomirala je likovnu umjetnost na Kraljevskoj likovnoj akademiji u Haagu (KABK). Izlagala je na samostalnim i skupnim izložbama u Nizozemskoj i  inozemstvu. Njezin rad ujedinjuje elemente fotografije, digitalne manipulacije i animacije. Bavi se temama napuštenih ljudskih građevina i gradskih krajolika.

AREND GROOSMAN (Vught, Nizozemska, 1983.) diplomirao je na Odsjeku za spomeničku umjetnost Likovne akademije u Enschedeu, Nizozemska. Radi kao samostalni umjetnik u svojem utopijskom svijetu promjenjivih i pokretnih sustava. Rezultate svojih eksperimenata fino ugađa u potrazi za savršenim promjenjivim sustavom, a svoja otkrića pretvara u predmete koji mogu biti korisni u svakodnevnom životu. Sudjelovao je na nekoliko izložbi diljem Europe.

WILLEM VAN DER HOFSTEDE (Rotterdam, Nizozemska, 1957.) diplomirao je biologiju, a zatim se počeo baviti slikanjem. Nakon nekoliko godina djelovanja kao samouk, upisao se na Kraljevsku likovnu akademiju u Haagu (KABK), gdje je i diplomirao. Radi kao profesionalni umjetnik i svoja djela izlaže u Holandiji, Belgiji i Njemačkoj. Posljednjih se deset godina u svojem radu bavi izgrađenim okolišem kao temom. Slikajući, nastoji uhvatiti promjene grada koji ga okružuje.

Izložba (Ne)postojanost prostora u središte interesa postavlja način na koji suvremeni nizozemski i hrvatski umjetnici problematiziraju arhitekturu i prostore što ih ona oblikuje. U njihovim djelima zgrade ne predstavljaju tek atraktivne motive, već i nositelje različitih simboličkih, socioloških, psiholoških ili ideoloških konotacija. Također, izložba se dotiče problema kakvo mjesto arhitektura i pripadajući joj prostori zauzimaju u svijesti suvremenog čovjeka.

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU