IZLOŽBA: (Ne)postojanost prostora

(Ne)postojanost prostora
Grupna izložba nizozemskih i hrvatskih autora 

26. rujna u 19:00 h
Artist talk – Anke van den Berg, Arend Groosman, Willem van der Hofstede

Galerija Prsten

Galerija Prsten i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) s ponosom vas pozivaju na artist talk u sklopu (NE)POSTOJANOST PROSTORA, grupne izložbe koja donosi radove nizozemskih i hrvatskih umjetnika mlađe i srednje generacije.

Svoje radove će predstaviti nizozemski umjetnici Willem van der Hofstede, Anke van den Berg i Arend Groosman. Prezentacija će se održati 26. rujna 2014. od 19:00 – 20:00 h u galeriji Prsten. 

ANKE VAN DEN BERG (Sint Anthonis, Nizozemska, 1978.) poslije škole za grafički dizajn diplomirala je likovnu umjetnost na Kraljevskoj likovnoj akademiji u Haagu (KABK). Izlagala je na samostalnim i skupnim izložbama u Nizozemskoj i  inozemstvu. Njezin rad ujedinjuje elemente fotografije, digitalne manipulacije i animacije. Bavi se temama napuštenih ljudskih građevina i gradskih krajolika.

AREND GROOSMAN (Vught, Nizozemska, 1983.) diplomirao je na Odsjeku za spomeničku umjetnost Likovne akademije u Enschedeu, Nizozemska. Radi kao samostalni umjetnik u svojem utopijskom svijetu promjenjivih i pokretnih sustava. Rezultate svojih eksperimenata fino ugađa u potrazi za savršenim promjenjivim sustavom, a svoja otkrića pretvara u predmete koji mogu biti korisni u svakodnevnom životu. Sudjelovao je na nekoliko izložbi diljem Europe.

WILLEM VAN DER HOFSTEDE (Rotterdam, Nizozemska, 1957.) diplomirao je biologiju, a zatim se počeo baviti slikanjem. Nakon nekoliko godina djelovanja kao samouk, upisao se na Kraljevsku likovnu akademiju u Haagu (KABK), gdje je i diplomirao. Radi kao profesionalni umjetnik i svoja djela izlaže u Holandiji, Belgiji i Njemačkoj. Posljednjih se deset godina u svojem radu bavi izgrađenim okolišem kao temom. Slikajući, nastoji uhvatiti promjene grada koji ga okružuje.

Izložba (Ne)postojanost prostora u središte interesa postavlja način na koji suvremeni nizozemski i hrvatski umjetnici problematiziraju arhitekturu i prostore što ih ona oblikuje. U njihovim djelima zgrade ne predstavljaju tek atraktivne motive, već i nositelje različitih simboličkih, socioloških, psiholoških ili ideoloških konotacija. Također, izložba se dotiče problema kakvo mjesto arhitektura i pripadajući joj prostori zauzimaju u svijesti suvremenog čovjeka.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU