Izložba: “Zaboravljena mjesta” NINA BEŠLIĆ

CIKLUS „LJETNE IZLOŽBE U GALERIJI UMJETNINA BRANISLAV DEŠKOVIĆ“, BOL- BRAČ

Samostalna izložba akademske slikarice Nine Bešlić „Zaboravljena mjesta“, u ciklusu „Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislav Dešković„ u Bolu na Braču.

IZLOŽBA: Nina Bešlić – „Zaboravljena mjesta“
OTVORENJE: četvrtak 11. rujna 2014. u 21.00
TRAJANJE IZLOŽBE: od 11. do 24. rujna 2014.
RADNO VRIJEME GALERIJE: 8:00 – 15:00  (utorak-nedjelja)

Nina Bešlić Plakat

O UMJETNICI…

Nina Bešlić pohađala je srednju školu likovnih umjetnosti u Splitu, a 2004. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na jedanaest samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi i festivala u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada i potpora za likovno stvaralaštvo.
Koristeći principe reciklaže 2010. pokreće svoj samostalni projekt „Recycle And Wear“ koji se prezentira kroz umjetnost, dizajn i kreativne radionice.
Od 2002. sudjeluje na mnogobrojnim umjetničkim i edukacijskim radionicama. Pored samostalne umjetničke djelatnosti bavi se pedagoškim radom kroz likovno edukativne programe u partnerstvu s nevladinim organizacijama, učilištima i umjetničkim udrugama.
Članica je HDLU-a i HZSU-a.

O IZLOŽBI…
Zaboravljena mjesta, iz serije Neki drugi prostori 2030….
Izložba prikazuje ciklus nastao u periodu između 2011 – 2014 godine. Umjetnica izlaže deset platana prikaza pejzaža komponiranih u vodoravnu kompoziciju, koji završavaju pretočeni u prozirni kubus. Radovi Nine Bešlić “Zaboravljena mjesta” istražuju poveznice između stvarnih i imaginativnih svjetova postavljajući ih u kontekst pejzaža. U prikazu pejzaža umjetnica se oslanja na osjećaje nostalgije prožete romantičnim sjećanjima iz djetinjstva koji postaju poticaj umjetničkoj ekspresiji unutarnjih svjetova i psihičkih stanja. Promatrajući rad u širem kontekstu imaginativni pejzaži istražuju odnos čovjeka, prostora i njihove zajedničke koegzistencije u nastojanju očuvanja tradicije i intime u stvaranju novih sustava.
O GALERIJI…
Galerija umjetnina u Bolu, osnovana 1963. nazvana je imenom velikog kipara animalista iz Pučišća Branislava Deškovića ( 1883. – 1939.) a ovdje ga možemo pratiti od najranijih djela nastalih u vrijeme venecijanskog školovanja i mladenačkih portreta, preko serije prikaza njegovih ljubimaca pasa u pokretu, do monumentalnih skulptura poput „Pobjede slobode“. Stalni postav Galerije raspodijeljen je na tri etaže barokne palače (1694.) i predstavlja jedan od najreprezentativnijih postava hrvatske moderne umjetnosti (tridesetak slika Ignjata Joba, dvadesetak Ljube Ivančića, niz skulptura Valerija Michielija i Ivana Rendića te samog Deškovića). Od slikara između dva rata najčešća su djela Ignjata Joba i Jurja Plančića, galerija čuva radove više od tridesetak slikara i desetak kipara, među kojima se nalaze i neka od najvećih imena suvremene hrvatske umjetnosti – od slikara Marina Tartaglije, Otona Postružnika, Frane Šimunovića, Ive Šebalja, Ljube Ivančića i Šime Perića, a od kipara Valerija Michielija, Mirka Ostoje, Raula Goldonija i drugih. Mnogi umjetnici čija su djela izložena u Galeriji svojim su podrijetlom vezani uz Brač ili je ovaj otok u određenoj mjeri utjecao na oblikovanje njihova umjetničkog izričaja. Za mnoge su umjetnike zastupljene u Galeriji dalmatinsko podneblje, posebice otok Brač bili neiscrpnim izvorom nadahnuća. Umjetnička zbirka Galerije ima svojstvo kulturnog dobra Republike Hrvatske. U aneksu prizemlja Galerije i ove se godine odvija živa izložbena djelatnost u ciklusu „Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislava Deškovića“.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU