Izložba: “Zaboravljena mjesta” NINA BEŠLIĆ

CIKLUS „LJETNE IZLOŽBE U GALERIJI UMJETNINA BRANISLAV DEŠKOVIĆ“, BOL- BRAČ

Samostalna izložba akademske slikarice Nine Bešlić „Zaboravljena mjesta“, u ciklusu „Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislav Dešković„ u Bolu na Braču.

IZLOŽBA: Nina Bešlić – „Zaboravljena mjesta“
OTVORENJE: četvrtak 11. rujna 2014. u 21.00
TRAJANJE IZLOŽBE: od 11. do 24. rujna 2014.
RADNO VRIJEME GALERIJE: 8:00 – 15:00  (utorak-nedjelja)

Nina Bešlić Plakat

O UMJETNICI…

Nina Bešlić pohađala je srednju školu likovnih umjetnosti u Splitu, a 2004. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na jedanaest samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi i festivala u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada i potpora za likovno stvaralaštvo.
Koristeći principe reciklaže 2010. pokreće svoj samostalni projekt „Recycle And Wear“ koji se prezentira kroz umjetnost, dizajn i kreativne radionice.
Od 2002. sudjeluje na mnogobrojnim umjetničkim i edukacijskim radionicama. Pored samostalne umjetničke djelatnosti bavi se pedagoškim radom kroz likovno edukativne programe u partnerstvu s nevladinim organizacijama, učilištima i umjetničkim udrugama.
Članica je HDLU-a i HZSU-a.

O IZLOŽBI…
Zaboravljena mjesta, iz serije Neki drugi prostori 2030….
Izložba prikazuje ciklus nastao u periodu između 2011 – 2014 godine. Umjetnica izlaže deset platana prikaza pejzaža komponiranih u vodoravnu kompoziciju, koji završavaju pretočeni u prozirni kubus. Radovi Nine Bešlić “Zaboravljena mjesta” istražuju poveznice između stvarnih i imaginativnih svjetova postavljajući ih u kontekst pejzaža. U prikazu pejzaža umjetnica se oslanja na osjećaje nostalgije prožete romantičnim sjećanjima iz djetinjstva koji postaju poticaj umjetničkoj ekspresiji unutarnjih svjetova i psihičkih stanja. Promatrajući rad u širem kontekstu imaginativni pejzaži istražuju odnos čovjeka, prostora i njihove zajedničke koegzistencije u nastojanju očuvanja tradicije i intime u stvaranju novih sustava.
O GALERIJI…
Galerija umjetnina u Bolu, osnovana 1963. nazvana je imenom velikog kipara animalista iz Pučišća Branislava Deškovića ( 1883. – 1939.) a ovdje ga možemo pratiti od najranijih djela nastalih u vrijeme venecijanskog školovanja i mladenačkih portreta, preko serije prikaza njegovih ljubimaca pasa u pokretu, do monumentalnih skulptura poput „Pobjede slobode“. Stalni postav Galerije raspodijeljen je na tri etaže barokne palače (1694.) i predstavlja jedan od najreprezentativnijih postava hrvatske moderne umjetnosti (tridesetak slika Ignjata Joba, dvadesetak Ljube Ivančića, niz skulptura Valerija Michielija i Ivana Rendića te samog Deškovića). Od slikara između dva rata najčešća su djela Ignjata Joba i Jurja Plančića, galerija čuva radove više od tridesetak slikara i desetak kipara, među kojima se nalaze i neka od najvećih imena suvremene hrvatske umjetnosti – od slikara Marina Tartaglije, Otona Postružnika, Frane Šimunovića, Ive Šebalja, Ljube Ivančića i Šime Perića, a od kipara Valerija Michielija, Mirka Ostoje, Raula Goldonija i drugih. Mnogi umjetnici čija su djela izložena u Galeriji svojim su podrijetlom vezani uz Brač ili je ovaj otok u određenoj mjeri utjecao na oblikovanje njihova umjetničkog izričaja. Za mnoge su umjetnike zastupljene u Galeriji dalmatinsko podneblje, posebice otok Brač bili neiscrpnim izvorom nadahnuća. Umjetnička zbirka Galerije ima svojstvo kulturnog dobra Republike Hrvatske. U aneksu prizemlja Galerije i ove se godine odvija živa izložbena djelatnost u ciklusu „Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislava Deškovića“.

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU