IZLOŽBA: Galerija Šimun u galeriji Prsten

IZLOŽBA
Galerija Šimun
22.10. – 13.11.2014. Galerija Prsten
Otvorenje izložbe 22.10.2014. u 19 sati. u Galeriji Prsten, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

bakic

Vojin Bakić

Galerija Šimun, Samostan sv. Ante, Dubrave kod Brčkog, Bosna i Hercegovina
U srijedu, 22. listopada 2014. godine u 19:00 sati u galeriji Prsten u Domu HDLU-a otvara se izložba zbirke Galerije Šimun.
Galerija Šimun, rezultat polustoljetnog kolekcionarskog rada Fra Stjepana Pavića, zbirka je moderne hrvatske i bosanskohercegovačke umjetnost, “Od Bukovca do Bućana”, i jedna je od najrelevantnijih likovnih institucija u Bosni i Hercegovini. Izložba proizlazi iz uzvratne suradnje s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika te predstavlja 184 slike i skulpture prema odabiru dr.sc. Željke Čorak.
U travnju 2013. godine Hrvatsko društvo likovnih umjetnika krenulo je u realizaciju suradnje s Galerijom Šimun, koja se nalazi u sklopu samostana sv. Ante u Dubravama kod Brčkog, Bosna i Hercegovina. Osnivač galerije i tvorac zbirke umjetnina izrazito visoke kvalitete, Fra Stjepan Pavić, okupio je na jednom mjestu moderne hrvatske umjetnike uz njh i bosanskohercegovačke, ali i one srbijanske i slovenske stvaraoce koji su radili u Bosni i Hercegovini ili bili uz Bosnu i Hercegovinu vezani. Osim djela sakralne tematike, zbirka obiluje motivima pejzaža, portreta i mrtve prirode umjetnika 20. stoljeća. HDLU će kroz izložbu zagrebačku publiku upoznati s brojnim djelima velikana hrvatske umjetnosti, među kojima se nalaze i radovi koji dosad nisu bili predstavljeni u javnosti.
Suradnja HDLU-a i Galerije Šimun zasniva se na razmjeni izložbi te je prva suradnja bila realizirana izložbom crteža suvremenih hrvatskih umjetnika u selekciji kustosice Sare Čičić, u Galeriji Šimun od 10. do 20. svibnja 2013. godine, kada su se predstavili umjetnici Siniša Reberski, Dino Zrnec, Dalibor Jelavić, Maja Marković, Vanja Trobić i Zdravko Horvat.
Izložba je omogućena uz novčanu potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i gradonačelnika Grada Brčkog dr. Ante Domića.

imagesZagreb

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU