IZLOŽBA: Galerija Šimun u galeriji Prsten

IZLOŽBA
Galerija Šimun
22.10. – 13.11.2014. Galerija Prsten
Otvorenje izložbe 22.10.2014. u 19 sati. u Galeriji Prsten, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

bakic

Vojin Bakić

Galerija Šimun, Samostan sv. Ante, Dubrave kod Brčkog, Bosna i Hercegovina
U srijedu, 22. listopada 2014. godine u 19:00 sati u galeriji Prsten u Domu HDLU-a otvara se izložba zbirke Galerije Šimun.
Galerija Šimun, rezultat polustoljetnog kolekcionarskog rada Fra Stjepana Pavića, zbirka je moderne hrvatske i bosanskohercegovačke umjetnost, “Od Bukovca do Bućana”, i jedna je od najrelevantnijih likovnih institucija u Bosni i Hercegovini. Izložba proizlazi iz uzvratne suradnje s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika te predstavlja 184 slike i skulpture prema odabiru dr.sc. Željke Čorak.
U travnju 2013. godine Hrvatsko društvo likovnih umjetnika krenulo je u realizaciju suradnje s Galerijom Šimun, koja se nalazi u sklopu samostana sv. Ante u Dubravama kod Brčkog, Bosna i Hercegovina. Osnivač galerije i tvorac zbirke umjetnina izrazito visoke kvalitete, Fra Stjepan Pavić, okupio je na jednom mjestu moderne hrvatske umjetnike uz njh i bosanskohercegovačke, ali i one srbijanske i slovenske stvaraoce koji su radili u Bosni i Hercegovini ili bili uz Bosnu i Hercegovinu vezani. Osim djela sakralne tematike, zbirka obiluje motivima pejzaža, portreta i mrtve prirode umjetnika 20. stoljeća. HDLU će kroz izložbu zagrebačku publiku upoznati s brojnim djelima velikana hrvatske umjetnosti, među kojima se nalaze i radovi koji dosad nisu bili predstavljeni u javnosti.
Suradnja HDLU-a i Galerije Šimun zasniva se na razmjeni izložbi te je prva suradnja bila realizirana izložbom crteža suvremenih hrvatskih umjetnika u selekciji kustosice Sare Čičić, u Galeriji Šimun od 10. do 20. svibnja 2013. godine, kada su se predstavili umjetnici Siniša Reberski, Dino Zrnec, Dalibor Jelavić, Maja Marković, Vanja Trobić i Zdravko Horvat.
Izložba je omogućena uz novčanu potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i gradonačelnika Grada Brčkog dr. Ante Domića.

imagesZagreb

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU