Poziv autorima/ilustratorima

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske zaključilo je 15. studenog 2013. s Društvom hrvatskih književnika Ugovor o uvjetima za utvrđivanje naknade radi ostvarivanja prava autora na naknadu za javnu posudbu. U skladu s odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima svi autori, odnosno pisci, prevoditelji i ilustratori, imaju pravo na primjerenu naknadu ako se izvornik ili primjerci njegovog djela u pogledu kojih je dopuštena daljnja distribucija posuđuju posredovanjem javnih knjižnica.
Naconalna i sveučilišna knjižnica je temeljem zahtjeva Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, izradila i implementirala sustav praćenja javne posudbe u županijskim narodnim knjižnicama te na svojoj web stranici objavila cjelokupni izvještaj o posudbi za 2013.

U cilju ažuriranja i prikupljanja podataka potrebnih za isplatu, pozivaju se autori da se jave Udruzi ZANA, koja temeljem Ugovora o obavljanju pravnih i stručno-provedbenih poslova zaključenog s Društvom hrvatskih književnika, vrši prikupljanje i obradu podataka potrebnih za isplatu.
Kontakt podaci: Udruga ZANA, Zagreb, Kneza Mislava 3, udrugazana1@net.hr, 01 2431 071,
091 5730248

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU