Poziv na natječaj: REZIDENCIJALNI PROGRAM U KAUNASU u sklopu EU projekta CreArt

                                                           smanjena

                               Capture

U sklopu CreArt projekta HDLU poziva aktivne članove da se prijave na rezidencijalni program u Kaunasu, Litva. Grad Kaunas u 2015. godini organizira dva rezidencijalna programa, duži u trajanju dva mjeseca (svibanj, lipanj 2015.) za 4 umjetnika, te kraći program u trajanju dva tjedna (29. lipnja – 11. srpnja 2015.) za 2 umjetnika.

Za duži rezidencijalni boravak smiju se natjecati fotografi, slikari i umjetnici novih medija, a preferiraju se umjetnici s bogatim i raznolikim opusom.
Zbog bogate slikarske tradicije Kaunasa, te brojnih slikarskih festivala koji se održavaju u tom gradu, kraći rezidencijalni boravak rezerviran je za slikare koji se bave klasičnim slikarstvom kroz tehnike akvarela, pastelnih boja, tempera, uljanih boja.

Prijave se primaju do 21. siječnja 2015.

Više o natječaju, uvjetima rezidencije kao i prijavne obrasce možete pronaći na linkovima:
Duži boravak
Kraći boravak

O CreArt projektu:
CreArt je mreža javnih i privatnih institucija osnovanih u europskim gradovima, s iskustvom u kulturnom menadžmentu i posvećena razvoju vizualnih umjetnosti. Projekt je odabran u okviru programa Kultura Europske Unije od 2012. – 2017. godine, a tijekom posljednjih mjeseci razvio se u mrežu od 13 partnerskih gradova i institucija, predstavnik je kulturne raznolikosti i bogatstva Europe. HDLU kao predstavnik grada Zagreba postao je partner krajem 2013. Okosnica projekta je promoviranje i poticanje kreativnosti odnosno stvaralaštva, poticanje kreativnih industrija kroz aktivnosti održavanja redovitih konferencija, organizacija rezidencijalnih programa, izložbi, edukativnih seminara i radionica, te praćenje napretka u pojedinim gradovima. CreArt se bavi istraživanjem kulture u srednjim i srednje većim europskim gradovima te utječe na promjene u gradovima partnerima, prati uspješnosti provedbe planova, objavljuje i publicira rezultate, te prenosi uspješne obrazace na manje uspješnije gradove.

Više o projektu možete saznati ovdje

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU