IZLOŽBA: Luise Kloos – SILENT LIGHT

Luise Kloos

SILENT LIGHT

16.01. – 08.02.2015.

Räume-zwischen-Land-und-Wasser-1

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 16.01.2015. u 19:00 sati. u Galeriji Bačva

Silent Light je umjetnički projekt u okviru obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na holokaust. Luise Kloos, renomirana austrijska umjetnica iz Graza, konstruira grandioznu site specific instalaciju od stakloplastike u Galeriji Bačva, HDLU. Instalacija reflektira svjetlo galerije i stvara dva izvanredna iskustva percepcije. Silent Light je “prostor umjetnog prirodnog svjetla” koji poziva na prisjećanje i kontemplaciju.

Luise Kloos postavila je svoj prvi umjetnički statement “Threats of Light – A Memorial to Lost Souls”za žrtve holokausta, 2003. godine u Yeshiva University Museum, New York. Pozvana je da održi nekoliko predavanja na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u New Yorku. 2007. godine  je nominirana za International Yewish Art Award, Ben Uri Gallery London.

Za Zagreb stvara site specific instalaciju –  Silent Light, komemorativnu 70. obljetnicu završetka Drugog svjetskog rata.

Luise Kloos živi i radi u Austriji, djeluje u području slikarstva, crteža, instalacija te interdisciplinarnih performansa. Izlaže i podučava u mnogim zemljama poput SAD-a, Indije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Finske, Slovenije i Hrvatske. Nadahnuta je različitim kulturama i svoje dojmove utiskuje u svoj rad. Luise Kloos stvara i u sklopu raznih radionica i međunarodnih festivala, a prepoznatljiva je po svojim suradnjama sa suvremenim skladateljima, književnicima, plesačima i glazbenicima te po umjetničkoj angažiranosti.

RASPORED

16. siječnja 2015, 19:00 sati Otvorenje izložbe

27. siječnja 2015, 19:00 sati Predavanja i diskusije s Luise Kloos i Prof. Dr. Žarko Paićem u sklopu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust

17. siječnja – 8. veljače 2015 Trajanje izložbe

Izložba je relizirana uz financijsku potporu Austrijskog Kulturnog Foruma i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Sponzori:

logo-mali

Galerija Bačva
Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

 

Radno vrijeme:
srijeda – petak 11 – 19
subota i nedjelja 10 – 18
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU