Predavanja i diskusije s Luise Kloos povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na holokaust

Luise Kloos je renomirana austrijska umjetnica iz Graza koja je upravo predstavila umjetnički projekt Silent Light u Galeriji Bačva, HDLU. Silent Light je grandiozna site specific instalacija od stakloplastike koja reflektirajući svjetlo galerije stvara dva izvanredna iskustva percepcije; “prostor umjetnog prirodnog svjetla” koji poziva na prisjećanje i kontemplaciju.

IMG_7236

Luise Kloos – Silent Light

Luise Kloos postavila je svoj prvi umjetnički statement “Threats of Light – A Memorial to Lost Souls” za žrtve holokausta, 2003. godine u Yeshiva University Museum, New York. Pozvana je da održi nekoliko predavanja na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u New Yorku. 2007. godine je nominirana za International Yewish Art Award, Ben Uri Gallery London.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na predavanju i diskusijama koje će Luise Kloos održati 27. siječnja, na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u prostorima Kluba HDLU, a povodom komemorativne 70. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata.

Predavanja i diskusije počinju u 19:00 sati, a osim Luise Kloos, govorit će i Georg-Christian Lack, ravnatelj Austrijskog kulturnog foruma te Josip Zanki, predsjednik HDLU-a.

Ovim putem ispričavamo profesora Žarka Paića koji će zbog bolesti biti odsutan.

Veselimo se vašem dolasku.

Setup6

Izložba je relizirana uz financijsku potporu Austrijskog Kulturnog Foruma i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Sponzori:

logo-mali

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU