Predstavljanje grafičke mape iz edicije ARGOLA: Karina Sladović – Podmorje

U srijedu, 21.1.2015. u 12 h, promovira se mapa “Podmorje”, u izdanju Kabineta grafike HAZU.Strossmayerov trg 12, u Zagrebu.
Na predstavljanju mape govorit će: mr.sc. Slavica Marković, akademik Tonko Maroević i umjetnica akad.slikarica grafičarka Karina Sladović.
Iz teksta predgovora mr. sc.Marković: “Karina Sladović istaknuta je hrvatska grafičarka srednje generacije, vješta majstorica grafičkih tehnika i dosljedna predstavnica figuracije u hrvatskoj suvremenoj grafici. U klasi profesorice Dubravke Babić naučila je zakonitosti i vještine dubokog tiska, u njemu prepoznala neizmjerni potencijal, oblikovala autentičan riječnik te ostvarila najvrednije primjerke svojega opusa.
Poput brojnih umjetnika kroz povijest, Karina pjeva himnu Životu. Naslanja svoje uho,  osluškuje dašak Bitka i raskoš postojanja posreduje u svoje matrice.”….”Odabrani grafički listovi s naslovom Podmorje evokacija su njezinih putovanja i osobnih iskustava u vodenim prostranstvima, oazama mira. Oni su izraz stava i oblik prosvjeda protiv nagrđivanja i uništenja prirodnih lanaca,tihi poziv na uzbunu protiv nasilja čovječanstva…”

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU