Izložba: Duga Bobanović Sikirica – The Day After

4. veljače 2015. u galeriji Arts Club u zgradi Vijeća Europe u Strasbourgu otvorena je izložba Duge Bobanović Sikirice koja živi i radi u Leipzigu. Postav će biti izložen do 27. veljače, 2015.

Radovi su inspirirani knjigom američkog povjesničara, urbanističkog teoretičara i političkog aktivista Mikea Davisa, pod nazivom “Planet slumova”. Izložba je naslovljena “The Day After” (Dan poslije). Urbani krajolici predstavljaju nepregledna prostranstva zbijenih baraka i slumova koji prožimaju ruševine propalih civilizacija. Crteži u ugljenu nose istovremeno i duboku smirenost i snažnu destruktivnost. Uz naziv postava, ostavljaju dojam potpune katastrofe koja se postepeno pretvara u svakodnevicu. Ova je izložba pokušaj da zadržimo u svijesti ono što nas kroz medije samo povremeno okrzne.
Uz veleposlanika Republike Hrvatske pri Vijeću Europe Miroslava Pape, na otvorenju izložbe bili su nazočni i veleposlanici iz Japana, Slovačke, Slovenije, Crne Gore, Moldavije, Finske te drugi mnogobrojni gosti. Nazočnima se obratio veleposlanik RH Miroslav Papa koji je naglasio važnost prve hrvatske izložbe predstavljene u Vijeću Europe, sponzorica izložbe Ljiljana Stojisavljević, predstavnica Arts Cluba Vijeća Europe Janis Symons te Duga Bobanović Sikirica.

Radovi se mogu “posjetiti” i virtualno na internet stranici: dugabs.jimdo.com

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU