• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

NATJEČAJ ZA PREDSTAVLJANJE RADA NA VENECIJANSKOM BIJENALU U SKLOPU EU PROJEKTA REALISE

O projektu REALISE:

Projekt REALISE (The Resilience of Art in Liquid Crisis) platforma je koja iziskuje osvješćivanje recentnih problematika te njihova promišljanja i propitivanja u domeni umjetničke ekspresije. Internacionalnim suradnjama u vidu izložbi, radionica, rezidencijalnih programa i performansa ovim se projektom teži identifikaciji potencijala i samoučinkovitosti pojedinaca suočenih s recentnim krizama (financijska, ekonomska, demokratska, demografska, ekološka i dr.) kao i proaktivno djelovanje kroz kreativnost i umjetničku produkciju. Kao rezultat međunarodne suradnje (Njemačka, Slovačka, Grčka, Hrvatska, Austrija, Španjolska) projekt REALISE predstavit će se izložbom video radova u sklopu 56. Venecijanskog bijenala. Razmjena ideja, iskustava kao i njihovih realizacija doprinijet će ne samo umjetničkom usavršavanju, već će poslužiti i kao aktivna platforma za osmišljavanje i aktivno sudjelovanje u razvoju daljnjih strategija oporavka te shvaćanja društva u cjelini. Projekt je odobren i sufinanciran u okviru programa Kreativna Europa 2014.-2020., a provodit će se do 30.10.2016.

NATJEČAJ

Umjetnički koncept rada:
Sudjelovanje na projektu REALISE podrazumijeva umjetničku formu video rada koji tematizira glavne odrednice ovog projekta. Smjernice za koncept rada u vidu daljne razrade su: razmjena, upoznavanje s recentnom umjetničkom scenom, razvoj novih poslovnih modela i mogućnosti u umjetničkim praksama, vidljivost „nepoznate“ art scene, „glokalni“ način rada, multidisciplinarnost i prožimanje, redefinicija uloga suvremenih umjetničkih praksi, utjecaj digitalizacije na umjetnost/slobodu i sigurnost izraza, mogućnost aktivnog utjecaja i daljnih djelovanja kroz domene kriza.

Lokacija i termin izlaganja:
Video rad bit će predstavljen u Palazzo Zenobio/Collegio Armeno u kojem će se odvijati razne radionice, tribine, projekcije kao i ostvariti suradnja s ostalim izlagačima. Izložba će se održati u terminu 5.-9. svibnja 2015.

Troškovi:
HDLU nudi mogućnost predstavljanja umjetničkog rada na 56. Venecijanskom bijenalu u okviru projekta REALISE u vidu izlaganja i promocije odabranog video rada. Troškovi sudjelovanja na ovom projektu autor snosi u vlastitom aranžmanu, dok tehničku realizaciju za vrijeme trajanja izložbe pokriva projekt REALISE.

Pravo sudjelovanja:
Za sudjelovanje na izložbi mogu se prijaviti svi redoviti članovi HDLU-a.

Način i rok prijave:
Prijava treba sadržavati:
– ispunjeni i potpisani prijavni obrazac koji sadrži sljedeće:
• životopis s umjetničkim referencama i popisom izlaganja
• kratki opis predloženog video rada na hrvatskom jeziku
• izjavu o prihvaćanju uvjeta natječaja
video rad (u web rezoluciji)

Prijavni obrazac (potpisan i skeniran) zajedno s video radom dostavljaju se najkasnije do 5.4.2015. isključivo elektroničkim putem na e-mail adresu: hdlu.events@gmail.com s naznakom: VENECIJA VIDEO. Nepotpune prijave ili prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Postupak odabira:
Umjetnički savjet HDLU temeljem dostavljenog video rada.

Kontakt osoba:
Marijana Paula Ferenčić, m.p.ferencic@hdlu.hr, 099 264 2564

 

PRIJAVNI OBRAZAC ZA SUDJELOVANJE NA PROJEKTU REALISE

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA (Dom HDLU) 

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU