Preminuo je Davor Vuković

DAVOR VUKOVIĆ  1951. – 2015.

Komemoracija povodom smrti Davora Vukovića odžati će se u četvrtak, 19. veljače 2015. u 13 sati u Gradskoj vijećnici u Zaprešiću.

Pogreb Davora Vukovića biti će u petak , 20. veljače 2015. u 10:40 sati u krematoriju na Mirogoju.

Davor Vuković (Herceg Novi, 1951. – Zaprešić, 2015.), slikar i pjesnik porijeklom iz Poljica (Krilo Jesenice) pored Splita, dobitnik je Plakete grada Zagreba za slikarstvo (1985.), Plakete grada Zaprešića za književnost (2004.), Nagrade grada Zaprešića u znak javnog priznanja za zasluge na području kulture i umjetnosti te za doprinos promidžbi i ugledu Grada Zaprešića u Hrvatskoj i inozemstvu (2012.).
U trideset godina umjetničkog rada i djelovanja ostvario je šezdeset samostalnih izložbi u zemlji, te predstavljao Hrvatsku samostalnim izložbama slika u Lyonu, Londonu i Zurichu od 1999. do 2003. godine, u New Yorku na samostalnim izložbama u 2012. i 2013. godini te u Beču, Rimu i Parizu.
Izdao je četiri grafičke mape.
U 2009. prvi put grupno izlaže u New Yorku u Ico Gallery, gdje je proglašen slikarom mjeseca , a njegov rad tiskan je na stražnjem ovitku kataloga.U 2010., u muzeju Mimara u Zagrebu, predstavljena je njegova monografija, posljednje djelo te vrste u opsežnom pisanom opusu Darka Glavana, posmrtnog dobitnika Porina za životno djelo. Urednik monografije je akademik Tonko Maroević.U 2010. drugi put izlaže u New Yorku na prvom Inter Imago New York, u MC Gallery i po drugi put u Ico Gallery, Chelsea, New York.U 2011. izlaže s Elisabeth Ochensenfeld iz Heidelberger Academie u “Art Museum” u Temišvaru u Rumunjskoj, zajedno sa svjetski renomiranim umjetnicima, kao i u Sigvardson Gallery, Rødby, Danska. Također izlaže u stalnoj postavi i u Warmia i Mazury koncertnoj dvorani u Olsztyn u Poljskoj, s priznatim svjetskim umjetnicima. Iste godine izlaže na međunarodnoj izložbi Artists At Home &Abroad u Broadway Gallery, SoHo, New York.U listopadu 2012. godine prvi put samostalno izlaže u Broadway Gallery.
U 2013. izlaže na Armory Art Week i Pool Art Fair u New Yorku kao jedan od slikara njujorške Broadway Gallery. Američki kustosi pri International Contemporary Artists Publishing, New York, žirirali su njegove radove za knjigu International Contemporary Artists vol. 6 koja je objavljena 2013. godine.Svoju drugu samostalnu izložbu u New Yorku održao je u listopadu 2013. u Broadway Gallery slikama u formatu 300 x 300 cm.
Slike mu se nalaze u javnim zbirkama hrvatskih nacionalnih parkova Risnjak, Paklenica i Plitvička jezera, muzejima u zemlji, veleposlanstvu RH u Londonu, veleposlanstvima Velike Britanije, Austrije i Kine u Zagrebu, Gradskoj upravi Grada Zaprešića, Zagrebačkoj županiji, sakralnim i gospodarskim ustanovama, te u privatnim zbirkama širom svijeta.
Više puta je nagrađivan za poeziju. U 2004. Izdana mu je prva zbirka pjesama Gatara u izdanju ¨Matice hrvatske Zaprešić¨. Promovirana je u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. 2007. izašla je njegova druga zbirka pjesama Oslanjam se na tišinu u izdanju ¨Naklade Ceres¨. Promovirana je u ¨Matici hrvatskoj¨u Zagrebu.
Od 2006. bio je pridruženim članom Društva hrvatskih skladatelja te članom Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i LIKUM-a.
Živio je u Zaprešiću i radio do posljednjeg sata u svom ateljeu u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću.

Info

ZA VRIJEME TRAJANJA IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU