• Izložba Maria Matokovića - Kontinuitet tišine, Galerija Prsten, 27.8. - 16.9. 2021.

Rezidencija u Kaunasu

Za rezidenciju u Kaunasu (Litva) u sklopu EU projekta CreArt, umjetničko vijeće udruženja Artkomas odabralo je IVONU JURIĆ.

Ivona Jurić
rođena je 1987. u Zagrebu, završila je Školu primijenjene umjetnosti 2005. te diplomirala slikarstvo u klasi Duje Jurića 2010. godine. Autorica je brojnih samostalnih i skupnih izložbi te dobitnica mnogih nagrada među kojima se ističe Nagrada HDLU-a za mladu umjetnicu 2013. godine.
Čestitamo Ivoni i želimo joj puno uspjeha!

Ivona

Kaunas Artist-in-Residence program je nova inicijativa u sklopu projekta CreaArt pokrenuta 2014. godine. CreArt Kaunas partneri, PE “Artkomas” imaju veliko iskustvo u organizaciji likovno- umjetničkih projekata i kraćih rezidencija u Litvi. Uz naglasak na slikarstvu, “Artkomas” surađuje sa stručnjacima iz ostalih umjetničkih područja (primjerice Kaunas Photo Festival, Kaunas Vytautas Magnus University New Media Studies Department itd.).

CreArt
je mreža javnih i privatnih institucija osnovanih u europskim gradovima, s iskustvom u kulturnom menadžmentu i posvećena razvoju vizualnih umjetnosti. Projekt je odabran u okviru programa Kultura Europske Unije od 2012. – 2017. godine, a tijekom posljednjih mjeseci razvio se u mrežu od 13 partnerskih gradova i institucija, predstavnik je kulturne raznolikosti i bogatstva Europe. HDLU kao predstavnik grada Zagreba postao je partner krajem 2013. Okosnica projekta je promoviranje i poticanje kreativnosti odnosno stvaralaštva, poticanje kreativnih industrija kroz aktivnosti održavanja redovitih konferencija, organizacija rezidencijalnih programa, izložbi, edukativnih seminara i  radionica, te praćenje napretka u pojedinim gradovima. CreArt se bavi istraživanjem kulture u srednjim i srednje većim europskim gradovima te utječe na promjene u gradovima partnerima, prati uspješnosti provedbe planova, objavljuje i publicira rezultate, te prenosi uspješne obrazace na manje uspješnije gradove.

Više o projektu možete saznati  ovdje <http://www.creart-eu.org/presentation>

eu_flag_creative_europe_right

Logo CREART - Copy (2)

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU