Izložba: “VLADO MARTEK”

Tiflološki muzej

Draškovićeva 80, Zagreb

“VLADO MARTEK”

Otvorenje izložbe u četvrtak, 5. ožujka 2015. g., 19:00 sati

Prva izložba u ciklusu “Čitajte gledanje”
5. ožujka – 26. ožujka 2015. g.

Martek sebe naziva predpjesnikom, komunicira u javnim prostorima, na ulici, te se obraća širokom auditoriju. Njegov „svjesno infantilan“ umjetnički rukopis, njegov govor vida, prilagođen je populaciji osoba kojima nedostaje upravo vidna percepcija i to različitim tehnikama prilagodbe poput zvučnih opisa, filmske naracije, reljefnih otisaka i Brailleova pisma. Umjetnost, koja prema Marteku, nema alternative, prevodi se široj populaciji radi približavanja teže shvatljive avangardne umjetnosti.

Vlado Martek (Zagreb, 1951.) je umjetnik, pjesnik i pisac. Sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, zajedno s Mladenom i Svenom Stilinovićem, Fedorom Vučemilovićem, Borisom Demurom i Željkom Jermanom, u Zagrebu je osnovao, i bio njezinim članom, Grupu šestorice autora. Bili su među prvima koji su svoje radove izvodili i izlagali u javnom prostoru i koji su se bavili dekonstrukcijom ideologije socijalizma u Jugoslaviji.

Izložba je, sredstvima Ministarstva kulture RH, realizirana u suradnji Tiflološkog muzeja i Instituta za istraživanje avangarde, a izloženi radovi su iz Kolekcije Marinko Sudac.

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU