Luiza Margan i Maja Rožman na izložbi The City and Me

Višestruko nagrađivane umjetnice Luiza Margan i Maja Rožman predstavit će se svojim izložbenim konceptima na izložbi The City and Me!

Na izložbi The City and Me u sklopu EU projekta Creart sudjelovat će dvije umjetnice iz Hrvatske. Kustos izložbe Lucas Cuturi, između 10 nominiranih umjetnika od strane HDLU-a, odabrao je Luizu Margan i Maju Rožman – čestitamo!

49069361_316684Luiza Margan u svojem se radu bavi istraživanjem vizualne estetike i struktura moći koje obilježavaju javni prostor, memoriju te promjene koje kreiraju društvene vrijednosti i identitet. Njena umjetnička praksa je istraživačke prirode; spaja dokumentarne i fiktivne narative bilo intervencijama u javnom prostoru ili instalacijama koje uključuju fotografije, kolaže, video, objekte i sl. Primjer rad: „Public Tales“ 2013.

 

Dissapearing_Cities__ArtBook

Maja Rožman u svojem se radu bavi propitivanjem i recepcijom intimnih procesa umjetničkog stvaranja. Raznovrsnost, interdisciplinarnost i višedimenzionalnost tehnika i medija u vidu crteža, instalacija i umjetničkih akcija podrazumijeva aktivno promatranje njezinih izložbenih koncepata. Kroz umjetničko djelovanje propituje trenutne stavove, misli te sadržaje kao i načine na koje ih promatrač prihvaća. Primjer ciklus „Disappearing Cities“, rad „Outside“ (2013.-2014.)

Jedna od vodećih aktivnosti Creart projekta je putujuća izložba umjetnika, predstavnika svih 13 gradova partnera. Svake godine velika skupna izložba održava se u tri grada, što znači da će u petogodišnjem projektu svaki partner ugostiti izložbu u svom gradu. HDLU je u 2014. na europskoj izložbi predstavio Anu Hušman te Fokus grupu (Iva Kovač i Elvis Krstulović), a u rujnu 2014. ugostio je Creart izložbu White Noise, Black Words. Tijekom trajanja projekta, na ukupno 13 izložbi bit će predstavljeno više od 150 umjetnika, a katalozi i promotivni materijali distribuiraju se u sve partnerske gradove.

Treća po redu CreArt europska izložba 2015. godine pod nazivom The City and Me pod vodstvom kustosa Lucasa Cuturia održat će se u:
Pardubicama (City gallery Pardubice, House of Jonah – Eastbohemian Gallery of Pardubice, FONS gallery): 30. lipanj -31. kolovoz 2015.
Linzu (Salzmant): 16. rujan- 30 listopad 2015.
Genovi (Palazzo Ducale – TBC): 20. studeni- 10. siječnja 2016.

CreArt projekt je mreža javnih i privatnih institucija osnovanih u europskim gradovima s iskustvom u kulturnom menadžmentu i posvećena razvoju vizualnih umjetnosti. Projekt je odabran u okviru programa Kultura Europske Unije od 2012. – 2017. godine te se razvio u mrežu od 13 partnerskih gradova i institucija. Cilj projekta je povezivanje europskih gradova i osnaživanje suradnje među političkim, obrazovnim i kulturnim institucijama kao i predstavljanje kulturne raznolikosti i bogatstva Europe.

logo CreartEU CULTURAGraphic1

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU