• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Luiza Margan i Maja Rožman na izložbi The City and Me

Višestruko nagrađivane umjetnice Luiza Margan i Maja Rožman predstavit će se svojim izložbenim konceptima na izložbi The City and Me!

Na izložbi The City and Me u sklopu EU projekta Creart sudjelovat će dvije umjetnice iz Hrvatske. Kustos izložbe Lucas Cuturi, između 10 nominiranih umjetnika od strane HDLU-a, odabrao je Luizu Margan i Maju Rožman – čestitamo!

49069361_316684Luiza Margan u svojem se radu bavi istraživanjem vizualne estetike i struktura moći koje obilježavaju javni prostor, memoriju te promjene koje kreiraju društvene vrijednosti i identitet. Njena umjetnička praksa je istraživačke prirode; spaja dokumentarne i fiktivne narative bilo intervencijama u javnom prostoru ili instalacijama koje uključuju fotografije, kolaže, video, objekte i sl. Primjer rad: „Public Tales“ 2013.

 

Dissapearing_Cities__ArtBook

Maja Rožman u svojem se radu bavi propitivanjem i recepcijom intimnih procesa umjetničkog stvaranja. Raznovrsnost, interdisciplinarnost i višedimenzionalnost tehnika i medija u vidu crteža, instalacija i umjetničkih akcija podrazumijeva aktivno promatranje njezinih izložbenih koncepata. Kroz umjetničko djelovanje propituje trenutne stavove, misli te sadržaje kao i načine na koje ih promatrač prihvaća. Primjer ciklus „Disappearing Cities“, rad „Outside“ (2013.-2014.)

Jedna od vodećih aktivnosti Creart projekta je putujuća izložba umjetnika, predstavnika svih 13 gradova partnera. Svake godine velika skupna izložba održava se u tri grada, što znači da će u petogodišnjem projektu svaki partner ugostiti izložbu u svom gradu. HDLU je u 2014. na europskoj izložbi predstavio Anu Hušman te Fokus grupu (Iva Kovač i Elvis Krstulović), a u rujnu 2014. ugostio je Creart izložbu White Noise, Black Words. Tijekom trajanja projekta, na ukupno 13 izložbi bit će predstavljeno više od 150 umjetnika, a katalozi i promotivni materijali distribuiraju se u sve partnerske gradove.

Treća po redu CreArt europska izložba 2015. godine pod nazivom The City and Me pod vodstvom kustosa Lucasa Cuturia održat će se u:
Pardubicama (City gallery Pardubice, House of Jonah – Eastbohemian Gallery of Pardubice, FONS gallery): 30. lipanj -31. kolovoz 2015.
Linzu (Salzmant): 16. rujan- 30 listopad 2015.
Genovi (Palazzo Ducale – TBC): 20. studeni- 10. siječnja 2016.

CreArt projekt je mreža javnih i privatnih institucija osnovanih u europskim gradovima s iskustvom u kulturnom menadžmentu i posvećena razvoju vizualnih umjetnosti. Projekt je odabran u okviru programa Kultura Europske Unije od 2012. – 2017. godine te se razvio u mrežu od 13 partnerskih gradova i institucija. Cilj projekta je povezivanje europskih gradova i osnaživanje suradnje među političkim, obrazovnim i kulturnim institucijama kao i predstavljanje kulturne raznolikosti i bogatstva Europe.

logo CreartEU CULTURAGraphic1

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU