• Izložba Maria Matokovića - Kontinuitet tišine, Galerija Prsten, 27.8. - 16.9. 2021.

IZLOŽBA:”Vodič kroz galaksiju za autostopere – jedan segment nomadizma u umjetnosti”

Vodič kroz galaksiju za autostopere – jedan segment nomadizma u umjetnosti” 

01. – 17. svibnja, 2015.

Galerija SCHAU FENSTER

BERLIN

pozivnica-_Page_1

Nina Kurtela, Martina Mezak, Monika Meglić, Stipan Tadić, Mia Orsag, Nika Radić, Övgü Özen, John Mullen, Luise Kloos, Dionisis Kavallieratos, Filippos Kavakas, Jovana Popić

Otvorenje 30.4. 2015 – 19 sati

SCHAU FENSTER

Raum für Kunst

Lobeckstr. 30-35 – 10969 Berlin

U8/M29 Moritzplatz

Izložbeni projekt Hvatskog društva likovnih umjetnika, koji će se u periodu od 01. do 17. svibnja 2015. godine održati u berlinskoj galeriji SCHAU FENSTER, pod nazivom “Vodič kroz galaksiju za autostopere” se referira na knjigu Douglasa Adamsa koja obrađuje kozmički nomadizam. Za razliku do knjige, ova izložba se bavi nomadskim aspektom kod hrvatskih (i stranih) umjetnika, kao i umjetnika koji su svojim nomadizmom povezani s Berlinom.

Umjetnici uključeni u ovaj projekt djeluju unutar različitih grana likovnosti, u različitim medijima, a neki od njih su živjeli u više različitih zemalja pa se prema tome, u svojim radovima, referiraju na različite kulturološke aspekte imigracije i nomadizma.

Izložba “Vodič kroz galaksiju za autostopere – jedan segment nomadizma u umjetnosti”  je dio uzvratne međunarodne suradnje HDLU-a s galerijom SCHAU FENSTER iz Berlina. Kolaborativni projekt pod nazivom SCHAU FENSTER – PM: PM: SCHAU FENSTER – DIJALOG – je izložbeni projekt koji podrazumijeva razmjenu i organizaciju dvije gostujuće izložbe. Prva je gostovanje hrvatskih umjetnika, Josipa Zankija i Mie Orsag, koji će kurirati izložbu u berlinskoj galeriji SCHAU FENSTER, dok je druga gostovanje njemačkog kustosa Jana Kagea s izložbom u zagrebačkoj galeriji PM, HDLU, srpnju ove godine. Kustosi otvaraju dijalog među sobom, ali i između umjetnika koji će na ovim izložbama predstaviti svoja iskustva, promišljanja i stavove vezane uz okolinu u kojoj žive i rade. Dijalog je dodatno potenciran izborom dvaju različitih tematskih cjelina, koje se međusobno preklapaju i stapaju u pitanje: “koliko zapravo mjesto u kojem živimo i radimo utječe na naše stvaralaštvo, a u odnosu na naše porijeklo?”

Izložba je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zaklade Hrvatska kuća, realizirana je u suradnji s galerijom SCHAU FENSTER.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU