• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Odabrani video radovi za Realise projekt

 Odabrani video radovi za Realise projekt

Žiri u sastavu Umjetničkog savjeta HDLUa je od 12 pristiglih prijava odabrao 3 video rada: Ana Bilankov New Town Future Film, Tanja Deman Abode of Vacancy i Igor Juran Yesterday after… Čestitamo!

New Town Future Film_videostill_4

Ana Bilankov u svom video radu New Town Future Film (2015.) stvara mjesto između utopije i distopije, s referencama na post-industrijski krajolik i na prešućenu ekološku problematiku.

Tanja-Deman_Abode-of-Vacancy.mov_20150408_121657.841

Tanja Deman u svom video radu Abode of Vacancy (2011.) prikazuje seriju arhitektonskih situacija koje predstavljaju stvarne i nadrealne puste prostore prirode i modernističkog grada, istražujući način na koji percipiramo izgrađeni okoliš.

YesterdayAfter_3

Igor Juran u svom video radu Yesterday after… (2014.) isprepliće prošlost i sadašnjost, točnije eru koja je prethodila Prvom svjetskom ratu nasuprot današnjice, kroz iskustvo indiferentnog promatranja.

O projektu Realise:

Projekt REALISE (The Resilience of Art in Liquid Crisis) platforma je koja iziskuje osvješćivanje recentnih problematika te njihova promišljanja i propitivanja u domeni umjetničke ekspresije. Internacionalnim suradnjama u vidu izložbi, radionica, rezidencijalnih programa i performansa ovim se projektom teži identifikaciji potencijala i samoučinkovitosti pojedinaca suočenih s recentnim krizama (financijska, ekonomska, demokratska, demografska, ekološka i dr.) kao i proaktivno djelovanje kroz kreativnost i umjetničku produkciju. Kao rezultat međunarodne suradnje (Njemačka, Slovačka, Grčka, Hrvatska, Austrija, Španjolska) projekt REALISE predstavit će se izložbom video radova u sklopu 56. Venecijanskog bijenala. Razmjena ideja, iskustava kao i njihovih realizacija doprinijet će ne samo umjetničkom usavršavanju, već će poslužiti i kao aktivna platforma za osmišljavanje i aktivno sudjelovanje u razvoju daljnjih strategija oporavka te shvaćanja društva u cjelini. Projekt je odobren i sufinanciran u okviru programa Kreativna Europa 2014.-2020., a provodit će se do 30.10.2016.

logo

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA (Dom HDLU) 

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU