Odabrani video radovi za Realise projekt

 Odabrani video radovi za Realise projekt

Žiri u sastavu Umjetničkog savjeta HDLUa je od 12 pristiglih prijava odabrao 3 video rada: Ana Bilankov New Town Future Film, Tanja Deman Abode of Vacancy i Igor Juran Yesterday after… Čestitamo!

New Town Future Film_videostill_4

Ana Bilankov u svom video radu New Town Future Film (2015.) stvara mjesto između utopije i distopije, s referencama na post-industrijski krajolik i na prešućenu ekološku problematiku.

Tanja-Deman_Abode-of-Vacancy.mov_20150408_121657.841

Tanja Deman u svom video radu Abode of Vacancy (2011.) prikazuje seriju arhitektonskih situacija koje predstavljaju stvarne i nadrealne puste prostore prirode i modernističkog grada, istražujući način na koji percipiramo izgrađeni okoliš.

YesterdayAfter_3

Igor Juran u svom video radu Yesterday after… (2014.) isprepliće prošlost i sadašnjost, točnije eru koja je prethodila Prvom svjetskom ratu nasuprot današnjice, kroz iskustvo indiferentnog promatranja.

O projektu Realise:

Projekt REALISE (The Resilience of Art in Liquid Crisis) platforma je koja iziskuje osvješćivanje recentnih problematika te njihova promišljanja i propitivanja u domeni umjetničke ekspresije. Internacionalnim suradnjama u vidu izložbi, radionica, rezidencijalnih programa i performansa ovim se projektom teži identifikaciji potencijala i samoučinkovitosti pojedinaca suočenih s recentnim krizama (financijska, ekonomska, demokratska, demografska, ekološka i dr.) kao i proaktivno djelovanje kroz kreativnost i umjetničku produkciju. Kao rezultat međunarodne suradnje (Njemačka, Slovačka, Grčka, Hrvatska, Austrija, Španjolska) projekt REALISE predstavit će se izložbom video radova u sklopu 56. Venecijanskog bijenala. Razmjena ideja, iskustava kao i njihovih realizacija doprinijet će ne samo umjetničkom usavršavanju, već će poslužiti i kao aktivna platforma za osmišljavanje i aktivno sudjelovanje u razvoju daljnjih strategija oporavka te shvaćanja društva u cjelini. Projekt je odobren i sufinanciran u okviru programa Kreativna Europa 2014.-2020., a provodit će se do 30.10.2016.

logo

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU