IZLOŽBA: LJUBAVNICE – NULA

Ljubavnice

NULA

27. – 31.05. 2015.

1_prew

Otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 27. svibnja u 19:00 sati u Galeriji Bačva

Miješanjem materijala i situacija unutar prostora postepeno se gradi ritam koji potiče cirkulaciju. Takav osjećaj skida težinu s koljena i ramena te razgovara s nama u dijalogu između emocije i iskustva. Gledajući vidimo da osjećamo nevidljivo. Dirajući gledamo osjećaj nevidljivosti. Zemlja je dodir, kontakt bez oštrine. Dotaknuti zrak kroz zemlju? Čije si ti ruke prošla? Tko te pazio, tko gazio? Koža, rosa, kamen, pramen, drvo, što je prvo? Slušanje…pažljivo, s razumijevanjem, natrag u Nulu. Naprijed u Nulu. Nula ima beskonačni smjer kretanja, oblika i vječnost. Nula nije nešto što sugerira, niti nameće. Nula nije definicija. Kad ulaziš u nulu ne treba ti priprema. Kad ulaziš u nulu, ulaziš u sebe. Ako sam u sebi ne postavljaš granice, neće ih biti ni u nuli.

Ljubavnice su umjetnički kolektiv u sastavu od šest mladih autorica: Tamare Bilankov, Hrvoslave Brkušić, Stelle Leboš, Luane Lojić, Ivane Pipal i Ane Vuzdarić. Rad kolektiva se fokusira na interdisciplinarno spajanje znanosti i umjetnosti. Samostalno su izlagale u Galeriji SC pod nazivom SF Ljubavnice i skupno u Pogonu Tvornice Jedinstvo u okviru TASK festivala i plesne platforme TALA. U suradnji sa zagrebačkom zvjezdarnicom i astronomskim društvom Nebo, ostvarile su niz predavanja i happeninga za popularizaciju astronomije i astrofizike s gostujućim predavačima s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odjela fizike prof. Davorom Horvatićem, te asistentom Zagrebačke zvjezdarnice prof. Mileom Karlicom.

Pojedinačno su izlagale u okviru Perforacija, Ekstravagantnih tijela, Sound Inkubatora, Platforme, Improspekcija, Muzeja Ulične Umjetnosti, T-HT-a, Make.me/Hack.me (I’MM Hacklab), i internacionalno u Srbiji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Francuskoj i UK-u.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba. 

Sponzor: Floraart i Zrinjevac

Galerija Bačva

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

 

Radno vrijeme:
srijeda – petak 11 – 19
subota i nedjelja 10 – 18
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU