IZLOŽBA: Vana Gaćina – TOČKA

 TOČKA
Galerija PM
10.-12.6. (20.30 – 23.00h)
Posebni program/Performance /Događaj zatvaranja /Druženje s umjetnicom
12.6. (21.30h)

11402318_1014590165240813_5683463300388920405_o

Autor projekta: Vana Gaćina
Autor i programer zvuka: Mijo – Miodrag Gladović
Oblikovateljica video projekcija: Tanja Minarik

Performans:
Glazbeni umjetnik: Lenhart Tapes
Izvođačice Adriana Josipović i Josipa Bubaš

TOČKA je trenutak zaustavljanja u točci jednog traganja. TOČKA je razmeđe na kraju narasle interaktivnosti statike i pokreta. TOČKA je početak neznanog novog.

TOČKA nastaje i nestaje u prostoru u kojem obitavaju točke. Krugovi, prsteni i rupe, potomci točke, zrcale se u simetriji i tvore home specific mjesto za TOČKU. Nepokretne figure u armiranom kadru utisnule su se na rubu točke. Dodirom točke snopovi svjetlosnih točaka ispuštaju se iz točke. Svjetlosne točke lete iznad široke točke i ispod točkastog svoda, lijepe se na rub točke gdje pomiču okoštale figure u armiranom kadru. Iz točaka skrivenih na figurama rasplinjuje se zvuk kroz prostor točke. Kolaž-Kadar-Pokret-Tipka-Projekcija-Senzori-Zvuk stratigrafski je presjek ove interaktivne instalacije. Nataložene naslage starijih likovnih i ranijih tehnoloških medija u spajanju tvore smjesu s početkom u statičnom kadru kolažiranih figura, međuslojem dodira, završnom pokretanju statičnog kadra i širenju zvučnih valova. Prvi pokretač rascjepljuje simetriju prostora, a aritmični zvučni valovi šire se rubovima i nanovo ga ocjelovljuju. Polivalentno strujanje među medijima u naravi je TOČKE.

Traganje autorice inicirano je potrebom za unošenjem pokreta u osobne crteže i kolaže. Radove na papiru i od papira provlači i vizualno mijenja kroz razne tehnološke medije, a na kraju ih i ozvučuje. Ovim načinom aktivira promatrača da postane pokretač. TOČKA je unutarnji glas, pozivač na promjenu i početak traganja za nekim novim igračkama.
Ana Dumbović

PERFORMANS

Glazbeni umjetnik Lenhart Tapes oblikuje trake kazeta u svoj jedinstveni zvuk kolaža koristeći se sa četiri walkmena kao instrumentom, dok ga izvođačice Adriana Josipović i Josipa Bubaš prate jedinstvenim pokretima tijela inspirane formama sa slike točka.

VANA GAĆINA (kratki životopis):

Završetkom slikarstva na ALU Zagreb, u želji za pokretanjem svojih slika otkrivam video umjetnost. Upisujem magisterij smjer video na ALU u Ljubljani, na kojem imam priliku upoznati se sa raznim mogućnostima koje nam može pružiti spoj umjetnosti i tehnologije. Počinjem sa radom na multimedijalnim instalacijama u kojima povezujem klasičnu umjetnost sa suvremenom tehnologijom. Glavni interes mi je istraživanje klasične forme. Prilikom tog procesa koristim se se različitim analognim i digitalnim medijima. Trenutno istražujem mogućnosti reproduciranja forme pomoću zvuka i slike.

Izlagala sam na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Članica sam HDLU-a i HZSU-a.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU