• Izložba Maria Matokovića - Kontinuitet tišine, Galerija Prsten, 27.8. - 16.9. 2021.

Natječaj: ARTUM – 4. umaški umjetnički salon

Muzej grada Umaga objavljuju javni poziv za prijavu umjetničkih radova na projekt

 

ARTUM – 4. umaški umjetnički salon

 

Organizator: Muzej grada Umaga

Pod pokroviteljstvom: Grada Umaga

Sponzor 1 nagrade: Istraturist d.o.o.

Mjesto: Umag

Tema natječaja: „MIRISI…“

 

Danas suvremena umjetnost negira Hegelovu tezu da se „osjetljivost za umjetnost odnosi samo na dva teoretska osjeta, osjet vida i sluha, dok miris, okus i dodir ostaju isključeni iz umjetničkog uživanja“. Do sada smo kroz Artumov umjetnički salon obradili osjete dodira i okusa, a ove se godine fokusiramo na pitanje može li vas I miris potaknuti na umjetničke kreacije?

Odnos umjetnosti i mirisa intenzivirao se zahvaljujući avangardnim umjetničkim pokretima 20. stoljeća: dadaizmu, nadrealizmu i uglavnom futurizmu. Unatoč svojoj krhkosti i prolaznosti, danas miris postaje sve popularniji umjetnički medij/motiv. Suvremeni umjetnici koriste prirodne mirise, eterična ulja, pa i umjetne mirise, kako bi evocirali uspomene i emocije, ali i progovorili o društvenim problemima ili ispripovijedali priču o nama i drugima. Umjetničko istraživanje potaknuto mirisom vrlo je složen i zahtjevan proces jer je u osnovi subjektivan i promjenjiv; mijenja se od osobe do osobe. U nama su tako na različite načine zapisane priče s mirisom ljeta ili straha, određenog grada, atmosfere, predjela…

 

Biljana Bojić

Kustosica Muzeja grada Umaga

 

Nagrade:

 1. NAGRADA: 7.000 kn
 2. NAGRADA: 4.000 kn
 3. SAMOSTALNA IZLOŽBA u Muzeju grada Umaga

 

Izbornica ovogodišnjeg ARTUMA je povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner.

Nagrade su naznačene u netto iznosu i otkupne su od strane sponzora Istraturista 1 nagrada, te od strane Muzeja 2. nagrada.

 

Tko može sudjelovati:

U natječaju mogu sudjelovati svi likovni umjetnici s profesionalnim ili amaterskim statusom te s državljanstvom Republike Hrvatske ili državljanstvom drugih zemalja. Prijaviti se mogu kao samostalni autori ili kao grupa autora.

 

Rok, način i uvjeti prijave:

Rok za primanje natječajnih radova završava zaključno s 30. srpnjem 2015. godine do 23:59 sati. Natječajni radovi koji stignu nakon propisanog roka neće biti razmatrani odnosno ocjenjivani. Radove odabire umjetnički izbornik salona, a o rezultatima selekcije svi će autori biti obaviješteni elektroničkim putem do 4. kolovoza 2015. godine. Nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

Natječajni radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom na adresu umagmuzej@gmail.com

 

 

Za ARTUM mogu konkurirati radovi svih umjetničkih tehnika (grafike, slike, fotografije, video, skulpture, performans, instalacije…). Na Natječaj se mogu prijaviti i koncepti (rad koji je sastavljen od više dijelova, tvoreći jednu cjelinu). Radove je potrebno dostaviti u digitalnom obliku s osnovnim podacima o autoru, životopis do jedne kartice teksta, tehničke podatke i opis djela, te fotografije radova u JPG inačici (najmanja rezolucija 300dpi).

 

 

Slike moraju biti unutar dimenzija 1,50mx1,50m, fotografije unutar dimenzija 1mx1m, a instalacije do 2m. Ukoliko je riječ o videoradovima, potrebno je poslati i opis tehničke opreme.

 

Uvjeti natječaja:

Organizator natječaja zadržava pravo da bez naknade koriste radove prijavljene na Natječaj u sljedeće svrhe:

  • izlaganje radova u svojem ili u drugim prostorima u svojoj organizaciji
  • fotografiranje radova
  • za promoviranje, dokumentiranje i arhiviranje natječaja
 • ostalo u dogovoru s umjetnikom. Nakon selekcije radovi će biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi ARTUM, koja će se službeno otvoriti 11. rujna 2015. godine u Muzeju grada Umaga, a na zatvaranju izložbe u listopadu 2015. bit će dodijeljene nagrade.  MUZEJ GRADA UMAGA – MUSEO CIVICO DI UMAGO52 470   U M A GGsm: 098 225 892  

 

 •  
 • e-mail:   umagmuzej@gmail.com
 • Tel: 052 720 386
 • TRG SV. MARTINA 1
 • Kontakt:
 •  
 • Predstavljanje radova
 •  

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU