Izložba fotografija pod nazivom “Kotač vremena” (“La roue du Temps”) Jelene Remetin otvara se 15. rujna u 20h u Medijateci kao dio festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez vous

U seriji fotografija Kotač vremena usamljeno mjesto i trenutak ulaze u novu dimenziju uz pomoć intervencije slikanja na digitalnim negativima te na takav način postaju razglednice gdje je vrijeme ostalo zarobljeno u klišeju.

Slikarica, fotografkinja i redateljica, Jelena Remetin je rođena u Splitu, živi u Francuskoj, a djeluje u području audiovizualne i primjenjene umjetnosti više od dvadeset godina. Članica je francuskog društva likovnih umjetnika La Maison des Artistes, te hrvatskog HDLU-a. U Parizu je završila fotografiju i film u audiovizualnoj visokoj školi EFET. Njen diplomski film je ušao u kolekciju Univerziteta Complutense de Madrid kao dokumentacija LGBTIQ istraživanja na temu Seks, Estetizam i audiovizualna kultura. Nakon studija snimila je nekoliko kratkih filmova koji su bili predstavljeni na više festivala (Cannes, Pariz, Chicago, Madrid, Saint-Petersbourg, Vebron, Hyerres, Huatulco Mexique…) te videa od kojih je jedan bio finalist natječaja David Lynch.

Prije nekoliko godina Jelena Remetin specijalizirala je audiovizualnu produkciju u Centre Européens de Production de Films u Parizu. U međuvremenu nastavlja sa fotografiranjem i filmom. Izlaže svoje slike i fotografije u izložbenim prostorima kao što je muzej grada Eze u Francuskoj, u kapelici Tuluških karmelićanki u sklopu festivala Traverse Vidéo u Toulouseu, u galeriji Art Factory u Berlinu, u dvorcu Sully u Parizu, odnosno u centru za nacionalne spomenike kao finalistica natječaja Estée Lauder Pink Ribbon Photo Award 2013. Nakon toga slijede Salon d’Automne u Parizu, odnosno jesenji salon, te 16. Salon Volumes et Couleurs u dvorcu Buc, u Versaillesu.

Od 2012. godine radi na svom projektu BodyCombat srednjemetražnom 40-minutnom filmu s temom mlade žene koja vodi brutalnu borbu protiv duhova svoje prošlosti. Zahvaljujući BodyCombatu, novom sportu današnjice koji je tjelesna, a osobito psihološka terapija, ona pronalazi snagu da se suoči s teškom obiteljskom tajnom, traumom incesta koji joj je ugrozio djetinjstvo.

Okružena kvalitetnom i motiviranom filmskom ekipom, ona je umjetnica koja uvijek uspijeva konkretizirati svoje ideje i započete projekte.

Istovremeno završava svoj projekt Snivamo, pa što, seriju fotografija karaktrističnu po intervenciji slikanja po digitalnim negativima fotografije. Serija je inspirirana likovima u stanju snova.

Trenutno ima nekoliko novih projekata u izradi: to je produkcija dugometražnog filma Au fil de la dentelle,  novu seriju slika Figuracija tjeskobe (Figurer l’angoisse) kao i audiovizualni projekt Na svakom mjestu postoje ljudi (Dans chaque lieu il y a des gens) gdje se više umjetničkih kategorija, fotografija, video, zvučni dizajn i scenaristička riječ umrežuju u projektu kao interdisciplinarni proces, stavljajući naglasak na geolokalizaciju i zvučne softvere, odnosno tehnologiju kao sve prisutnijeg dramaturškog sredstva.

U studenom i prosincu 2015. izlaze na Art en Capital u Grand Palais-u, i na salonu  Salon des Beaux Arts, Louvre u Parizu, te će u 2016. godini prirediti samostalnu izložbu u splitskom Salonu Galić, a hrvatska premijera filma BodyComabat je predvidjena u MM Studentskog Centra u Zagrebu krajem 2015. godine.

Više na: www.jelenaremetin.com

 

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU