Obavijest o zaprimanju zamolbi za izradu potvrde umjetničke strukovne udruge o ispunjavanju umjetničkih brojčanih kriterija (HZSU)

Poštovani članovi,

HZSU je datuma 25.8.2015. objavio novi Pravilnik o načinu i uvjetima za priznavanje prava samostalnih umjetnika na uplatu obveznih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje iz sredstava proračuna Republike Hrvatske, potrebno  je dostaviti po godinama navedeno profesionalno umjetničko javno djelovanje

Za izdavanje potvrde umjetničke strukovne udruge o ispunjavanju umjetničkih brojčanih kriterija popisanih Pravilnikom o načinu i uvjetima za priznavanje prava samostalnih umjetnika na uplatu obveznih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje iz sredstava proračuna Republike Hrvatske, potrebno je dostaviti po godinama navedeno profesionalno umjetničko javno djelovanje umjetnika posljednjih pet kalendarskih godina (čl.22). 

Umjetnička djela ostvarena izvan istaknutih institucija i izložbenih prostora Republici Hrvatskoj i u inozemstvu priznaju se ako predstavljaju doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti. Potvrde za umjetnička djela ostvarena izvan istaknutih institucija i izložbenih prostora u inozemstvu strukovna udruga HDLU izdaje temeljem zahtjeva s opisom izložbi.

Zahtjevi za izdavanje potvrda umjetničke strukovne udruge HDLU podnose se do 20.9.2015.

Zahtjev sadrži popis umjetničkog djelovanja u zadnjih 5 godina, sa sljedećim obaveznim sadržajem:

  • Godina izložbe
  • Naziv izložbe
  • Mjesto održavanja izložbe
  • Klasifikacija: samostalna izložba/mulidmedijalni projekt, skupna žirirana izložba, skupni multimedijalni projekt
  • Popis izlaganih umjetničkih djela na izložbama/projektima (Dostavlja se popis umjetničkih djela sa dokumentacijom/opisom: priloženim fotografijama, potvrdama institucija o radu/izradi, mjestu gdje je rad objavljen)

Zahtjev razmatra Upravni odbor HDLU-a i izdaje preporuku koja se prilaže prijavi pri HZSU.

Zahtjev se podnosi pismenim putem na irena@hdlu.hr, ili poštom na HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA, Trg žrtava fašizma 16, 10000 Zagreb.

Izdavanje potvrde umjetničke strukovne udruge naplaćuje se 100,00kn

 

Zahtjevi za priznavanje prava na uplatu doprinosa u 2015. godini podnose se u HZSU u vremenu od 15. do 30. rujna. 2015. prema odredbama Pravilnika.

Zahtjevi za priznavanje prava na uplatu doprinosa ubuduće će se podnositi u HZSU u vremenu od 1. do 15. ožujka tekuće godine.

Pravilnik

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU