700 djece sudjelovalo je na likovnim radionicama u Arena Centru

700 djece sudjelovalo je na likovnim radionicama u Arena Centru

HDLU je tijekom studenog i prosinca 2015. organizirao 60 likovnih radionica u shopping centru Arena centar na kojima je sudjelovali 700 djece iz zagrebačkih škola i vrtića.DSC_6487

 

Likovne radionice su osmislili i vodili hrvatski likovni umjetnici, članovi HDLU-a: Ante Teskera, Ksenija Filipović, Irena Vasilj, Ivan Tudek, Iva Milinković, Ivana Ognjanovac, Lea Popinjač, Maja Kalogera, Marta Tuta, Maja Šimunović, Marija Lopac, Nataša Vuković, Sanja Bauernfreund, Vesna Šantak, Marta Živičnjak, Nebojša Vuković, Sanja Pribić, Željka Grobotek, Ljiljana Mihaljević, Nina Bešlić i Renata Facan pl. Kušec.

 

Na radionicama su polaznici naučili izrađivati mobile od najrazličitijih materijala, izrađivati vjenčiće i adventski kalendar te prigodne božićne ukrase i čestitke. Izrađivali su se dvorci iz mašte, slikovnice, lutke od kartona. Veliko zanimanje izazvala je radionica oblikovanja likova od papira. Učio se i origami, crtanje simetričnog i asimetričnog portreta, izrada mozaika, te se upotrebljavao i učio čitav niz različitih likovnih tehnika.

 

Likovne radionice dio su šire suradnje Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Arena Centra kojom su likovni umjetnici, članovi HDLU-a, sudjelovali u obilježavanju 5. godišnjice te oplemenjivanju adventskog razdoblja u shopping centru Arena Centar. Pored radionica, suradnja je podrazumijevala produkciju i jednogodišnje izlaganje 3 site-specific instalacije autora Predraga Todorovića, Božice Dee Matasić i Ide Blažičko te oslikavanje 50 kugli prema konceptu 50 različitih umjetnika koje su izložene u prostoru do Nove godine, a nakon toga će primijeniti u humanitarne svrhe, u suradnji s udrugom Crveni nosovi.

 

Pokrovitelj projekta:

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU