Što nam donose zadnji dani 6. artOmat-a?

Šesto izdanje artOmat-a 21. i 22. prosinca u Galeriji Bačva predstavlja vizualnu umjetnicu Irenu Frantal koja je specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu. Irena se u svojoj praksi bavi tekstom i propitivanjem granica knjige te svoj interes za medij knjige širi bookart sesijama koje regularno vodi u svom ateljeu. Njezini interesi za umjetnost knjige u sklopu artOmat-a nadmašit će sam objekt knjige kako bi isti proširila kroz galerijski prostor odgovarajući u suradnji s posjetiteljima artOmat-a na pitanje: Što je knjiga / prostor knjige?

irena frantal

Programsku okosnicu 23. prosinca, posljednjeg dana ovogodišnjeg artOmat-a, čini predbožićni party artOnight i događanje “Sam svoj majstor” koje predstavlja poveznicu između pokreta i softvera ”Whatever Dance Toolbox”. Program će voditi članice izvedbene skupine BADco. Zrinka Užbinec i Ana Kreitmeyer, suvremene plesačice i koreografkinje koje će nas zagrijati za artOnight. Softver će tom prilikom davati zadatke na koje će posjetiteljizajedno sa voditeljicama odgovarati pokretima iz čega će potom rezultirati koreografija.

BADco. Sam svoj majstor

U zadnjim satima artOmat-a sve do 23 sata, uz odličnu Bon Ton glazbu, tj. DJ-a Jogardea i gosta iznenađenja, domaću pivu u Lounge zoni, kuhano vino ili domaću rakiju posjetitelji će imati priliku za posljednju artOmat kupnju originalnih poklona po promotivnim cijenama. To je ujedno i posljednja prilika da posjetitelji razgledaju izložbu 1,2,3 Plakatiranje na kojoj su predstavljena čak 123 plakata koji su osmislili umjetnici i dizajneri, kao i da na pop-up štandu Plakatiranja posjetitelji pronađu idealan plakat za sebe ili prijatelje.Za posjetitelje koji vole naučiti nešto novo na rasporedu su kreativne radionice koje vode članovi HDLU-a kao što je radionica stripa, radionicaizrade marioneta ili pak radionica izrade eko čestitki.Natasa Vukovic-papercut

Na rasporedu artOnight-a je i zanimljiva radionica Mala škola čokolade na kojoj ćemo naučiti kako se radi čokolada, te na kojoj ćemo kušati ukusnu Poeticacao domaćučokoladu.

Ulaz na artOmat i sav popratni sadržaj je besplatan.

DETALJAN RASPORED PROGRAMA NALAZI SE OVDJE.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU