Izložba: PAULINA JAZVIĆ „I recommend Vodka“ u Laubi

LAUBA najavljuje:

PAULINA JAZVIĆ „I recommend Vodka“

 Četvrtak, 21. siječnja 2016. u 20:00 sati

e393082b-b9af-43f1-9de4-867f5b8c6bb3

LAUBATALK: razgovor s umjetnicom moderira Morana Matković

„Hrvatska umjetnost danas“ naziv je serije samostalnih izložbi čiji je cilj prezentacija aktualne domaće umjetničke produkcije, format koji je Lauba pretvorila u svoj zaštitni znak. Uz dosad predstavljene izložbe Zlatana Vehabovića, Lovre Artukovića, Ivane Franke, Kristiana Kožula, Kristine Lenard, Brune Pogačnika, Viktora Popovića, Marka Tadića, Alema Korkuta, tandema Žižić/Kožul te TARWUK seriju nastavljamo u 2016. godini sa prvom samostalnom izložbom Pauline Jazvić u Kući za ljude i umjetnost.

Izložba naslovljena „I recommend Vodka“ predstavit će hrvatskoj publici ciklus od dvadesetak slika velikog formata nastalih u posljednje dvije godine. Autorica, poznata po kombinaciji tehnika i materijala, ovoga je puta tematski i dalje ostala u domeni istraživanja svakodnevnice suvremenog društva, no fokus je stavljen na slikarstvo kao medij. Što o svakodnevici i suvremenom društvu ima za reći i pokazati ova autorica, imat ćete priliku od 21. siječnja 2016. u LAUBI – Kući za ljude i umjetnost.
PAULINA JAZVIĆ (1973.) diplomirala je 1995. Dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno – tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a 2001. Stekla je diplomu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, u klasi prof. Šuteja. Dosad je izlagala je na 70 skupnih i 35 samostalnih izložbi. Aktivna je članica je  HDLU-a I za svoj je rad primila šest nagrada . Trenutno je zaposlena kao docentica na Tekstilno – tehnološkom fakultetu (TTF) u Zagrebu na studiju Dizajna odjeće itekstila na kolegijima Kreiranje odjeće.

Više o autorici i njezinim projektima saznajte na: www.paulinajazvic.hr

Kustosi: Morana Matković, Mario Guček Andromak
Prijevod: Jurica Mlinarec
Vizualni identitet: Dominik Markušić
Medijski partneri: Vizkultura, YAMMAT FM

Više informacija o izložbi potražite e-mailom na info@lauba.hr
Ciklus izložbi “Hrvatska umjetnost danas” organiziran je uz financijsku podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU