Javni poziv za idejno rješenje spomen-obilježja poginulomu snimatelju HRT-a Žarku Kaiću (raspisan 27.11.2015.)

Javni poziv za idejno rješenje spomen-obilježja poginulomu snimatelju HRT-a Žarku Kaiću

Hrvatska radiotelevizija poziva sve zainteresirane autore da se do 30. siječnja 2016. odazovu na javni poziv za idejno kiparsko-arhitektonsko rješenje spomen-obilježja Žarku Kaiću

Zagreb, 12. siječnja 2016. – Grad Osijek i Hrvatska radiotelevizija dogovorili su suradnju na gradnji spomen-obilježja poginulomu snimatelju Hrvatske radiotelevizije Žarku Kaiću, a ugovor o suradnji 13. studenoga 2015. godine potpisali su osječki gradonačelnik Ivica Vrkić i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman.

Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić tom je prigodom naglasio kako Grad Osijek ustupa zemljište za podizanje spomen-obilježja, a Hrvatska radiotelevizija će financirati cjelokupni projekt. „Ovo spomen-obilježje stajat će na južnome ulazu u grad, u spomen na našega heroja Žarka Kaića i u znak zahvalnosti jer je za domovinu dao najvrjednije što je imao, a to je život”, istaknuo je Vrkić.

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman rekao je kako je namjera Hrvatske radiotelevizije primjereno obilježiti sva mjesta pogibije HRT-ovih zaposlenika u Domovinskome ratu.

Idejno rješenje spomen-obilježja trebalo bi se temeljiti na činjenici da je snimatelj HRT-a Žarko Kaić poginuo na radnome zadatku tijekom redovitoga obavljanja svojega posla s kamerom u ruci, snimajući prolazak tenkova kroz osječko naselje Brijest kod zloglasnoga vojnog poligona C. Ubijen je mecima iz  vojnoga transportera. Idejno rješenje spomen-obilježja trebalo bi ponuditi i arhitektonski promišljen pristupni put s  odgovarajućom rasvjetom te prikladne sadržaje za oblikovanje užega područja oko spomen-obilježja.

Hrvatska radiotelevizija ovime poziva sve zainteresirane autore da se odazovu na javni poziv za idejno kiparsko-arhitektonsko rješenje spomen-obilježja Žarku Kaiću. Sve pojedinosti o javnome pozivu nalaze se na poveznici   http://www.hrt.hr/310405/organizacija/javni-poziv-za-idejno-rjesenje-spomen-obiljezja-poginulomu-snimatelju-hrt-a-zarku-kaicu

Odabrani rad nagradit će se s 35 000,00 kuna (neto). Rok dostave radova je 30. siječnja 2016. godine do 12 sati. Ocjenjivački sud završit će s ocjenjivanjem i odabirom rada najkasnije do kraja veljače 2016. godine.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU