Poziv na predstavljanje zbornika

Predstavljanje zbornika znanstvenog skupa

Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/ Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa

 

Pozivamo Vas na predstavljanje zbornika znanstvenog skupa održanog u Hrvatskom društvu likovnih umjetnosti povodom obilježavanja Europskog dana kreativnosti 2015. godine pod nazivom Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/ Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa.

zbornik za web

Riječ je o finalnom rezultatu projekta realiziranog u suradnji s Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Provedba skupa provela se kroz tri faze: edukacijsku (konferencija), kreativnu (radionice) i izlagačku (izložba) te je cilj cjelokupnog projekta bio povezivanje lokalnih institucija kroz interaktivno djelovanje na zadanu temu.
Predavači na skupu održali su predavanja na temu stvaranja mita u kontekstu kulture, rodnosti, politike i religije, koja je polazišna točka za područja nastajanja različitih kultnih rituala koji proizvode alternativne kulturne i socijalne interakcije. U ovom su zborniku objedinjeni radovi izloženih tema te uredništvo čine: Josip Zanki, Marijana Paula Ferenčić, Nevena Škrbić Alempijević, Sanja Potkonjak i Marijana Belaj. Njegova specifičnost se ogleda u radovima nastalim na temelju znanstvenih istraživanja studenata i njihovih mentora te stručnjaka iz različitih područja kao poticaj u multidisciplinarnom sagledavanju društvenih tema. 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU