Preminuo je prof. Vladimir Kuharić, akademski slikar – grafičar

Ispraćaj Vladimira Kuharića bit će u četvrtak 28.1.2016. u 12:10 sati na krematoriju na Mirogoju.

Vladimir Kuharić, rođen 24.svibnja 1942. godine u Zagrebu. Maturirao je na  V: gimnaziji 1961. godine,  diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1965. godine u klasi prof. Alberta Kinerta i stekao akademski stupanj akademski slikar-grafičar.
1967. godine apsolvirao je studij kalkografije na Istituto statale d’ arte u Urbinu.
Od 1968. bio je nastavnik likovnog odgoja u osnovnoj školi i profesor likovne umjetnosti u srednjoj školi u Zavodu za rehabilitaciju tjelesno invalidne djece i omladine u Zagrebu, te vanjski suradnik (ondašnjeg) Fakulteta za defektologiju i Medicinskog fakulteta.
1983. godine izabran je za nastavnika u Odsjeku za predškolski odgoj i Odsjeku za razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu-pedagogijske znanosti u Petrinji, a od 1991.godine predavao je na Odsjeku za razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu-pedagogijske znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2005. do 2012. godine u zvanju redovitog profesora predavao je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Izlagao je na 15 samostalnih izložbi u Hrvatskoj, u Studiju galerije Karas,  Galeriji 13, Galeriji Kristofor Stanković i drugim galerijama u Zagrebu, u Galeriji Testen u Kamporu, te na trideset skupnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu: na Izložbi HDLU-a u Sarajevu, Biennalu mladih u Rijeci, Svjetskom biennalu hrvatske umjetnosti u Torontu i Vancouveru, na izložbi Ars Croatica u Veldenu, u Kleine Berner Galerie u Bernu, Galerie Rein-Art u Münchenu, Journe’es culturelles de la Croatie a Coucy – u galeriji Gabrielle d’ Estrees, Coucy-le-Chateau, s Helenom Klakočar-Vukšić, Lidijom Mauri i Šime Vidulinom u Amsterdamu, u Galeriji Walldinger u Osijeku, kao i u drugim galerijama u Hrvatskoj.
Likovna djela Vladimira Kuharića nalaze se u državnim umjetničkim, javnim i poslovnim prostorima, u privatnim zbirkama u Hrvatskoj, te u međunarodnim zbirkama umjetnina.
Redoviti je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatskog društva likovnih umjetnosti, Centra za vizualnu kulturu mladih i Hrvatskog društva vizualno likovne kulture.

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU