Preminuo je prof. Vladimir Kuharić, akademski slikar – grafičar

Ispraćaj Vladimira Kuharića bit će u četvrtak 28.1.2016. u 12:10 sati na krematoriju na Mirogoju.

Vladimir Kuharić, rođen 24.svibnja 1942. godine u Zagrebu. Maturirao je na  V: gimnaziji 1961. godine,  diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1965. godine u klasi prof. Alberta Kinerta i stekao akademski stupanj akademski slikar-grafičar.
1967. godine apsolvirao je studij kalkografije na Istituto statale d’ arte u Urbinu.
Od 1968. bio je nastavnik likovnog odgoja u osnovnoj školi i profesor likovne umjetnosti u srednjoj školi u Zavodu za rehabilitaciju tjelesno invalidne djece i omladine u Zagrebu, te vanjski suradnik (ondašnjeg) Fakulteta za defektologiju i Medicinskog fakulteta.
1983. godine izabran je za nastavnika u Odsjeku za predškolski odgoj i Odsjeku za razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu-pedagogijske znanosti u Petrinji, a od 1991.godine predavao je na Odsjeku za razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu-pedagogijske znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2005. do 2012. godine u zvanju redovitog profesora predavao je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Izlagao je na 15 samostalnih izložbi u Hrvatskoj, u Studiju galerije Karas,  Galeriji 13, Galeriji Kristofor Stanković i drugim galerijama u Zagrebu, u Galeriji Testen u Kamporu, te na trideset skupnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu: na Izložbi HDLU-a u Sarajevu, Biennalu mladih u Rijeci, Svjetskom biennalu hrvatske umjetnosti u Torontu i Vancouveru, na izložbi Ars Croatica u Veldenu, u Kleine Berner Galerie u Bernu, Galerie Rein-Art u Münchenu, Journe’es culturelles de la Croatie a Coucy – u galeriji Gabrielle d’ Estrees, Coucy-le-Chateau, s Helenom Klakočar-Vukšić, Lidijom Mauri i Šime Vidulinom u Amsterdamu, u Galeriji Walldinger u Osijeku, kao i u drugim galerijama u Hrvatskoj.
Likovna djela Vladimira Kuharića nalaze se u državnim umjetničkim, javnim i poslovnim prostorima, u privatnim zbirkama u Hrvatskoj, te u međunarodnim zbirkama umjetnina.
Redoviti je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatskog društva likovnih umjetnosti, Centra za vizualnu kulturu mladih i Hrvatskog društva vizualno likovne kulture.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU