VELIKOM DONACIJOM UMJETNIČKIH KUGLI ZAVRŠENA USPJEŠNA SURADNJA HDLU-a I ARENA CENTRA


Umjetničke kugle Duške Mamlić i Josipa Zankija donirane su Domu za starije i nemoćne Kantrida u Rijeci

 

Velike, oslikane, umjetničke kugle koje su tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana krasile svod Arena Centra, a koje je oslikalo 50 priznatih hrvatskih umjetnika, dobile su nove vlasnike. Naime završetak je to velike donacijske akcije i uspješne suradnje Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika kojom su donirana sredstva u iznosu 22.000 kn udruzi Crveni nosovi, a koja je tim povodom odlučila pokloniti kugle u 12 zdravstvenih i socijalnih ustanova koje posjećuje diljem Hrvatske. Zanimljivo je da je tijekom blagdanskog perioda, dok su kugle bile izložene, Arena Centar posjetilo gotovo 2,5 milijuna posjetitelja.

 

Umjetnica Martina Miholić uručila je svoju kuglu KBCu Rebro, a tom prilikom uručene su kugle i Jelene Kašić, Gordane Bakić i Zorane Unković

 

Prve donacije uručene su u petak Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu te jučer Domu za starije i nemoćne osobe “Kantrida” iz Rijeke kojima su donirane po četiri kugle i koji su s oduševljenjem postavili kugle u svoje prostorije te ih vizualno obogatile i pacijentima unijeli još više radosti u njihovu svakodnevicu.  Dječji odjel KBC Rebra krasit će kugle Gordane Bakić, Martine Miholić, Zorane Unković i Jelene Kašić, dok će Dom za starije i nemoćne Kantrida u Rijeci krasiti kugle Josipa Zankija, Duje Jurića, Davida Shrema i Duške Mamlić. Preostale kugle donirat će se u ustanove diljem Hrvatske tijekom godine.

Umjetnica Gordana Bakić uručila je svoju kuglu KBCu Rebro

“Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i svih 50 umjetnika koji su oslikali kugle s veseljem su prihvatili sudjelovanje u ovoj humanitarnoj aktivnosti. Raduje nas što kugle nisu tretirane tek kao božični ukras koji se brzo uklanja i zaboravlja, već što, kao umjetnička djela, nastavljaju svoj vijek i unose dozu optimizma, topline i dobre vjere u bolnice i domove za starije osobe”, rekla je Ivana Andabaka, ravnateljica HDLU-a.

A uz donaciju kugli svoj redovni posjet održali su i klaunovadoktori koji su donijeli osmijeh i klaunovskim gegovima i ovom druženju dali dodatnu dimenziju puno topline, posebno obradovavši najmanje pacijente. Dosad su CRVENI NOSOVI donijeli mnogo radosti, osmijeha i pozitivnih misli u razne ustanove, stvarajući neraskidiva prijateljstva, a ova suradnja samo je nastavak jedne lijepe priče sa sretnim završetkom.

Klaunovidoktori u posjetu dječjem odjelu KBCa Rebro

“Umjetnička intervencija u socijalno okruženje je ono što klaunovidoktori rade kroz svoje posjete bolesnima i nemoćnima, i to je zajednička poveznica koju CRVENI NOSOVI dijele s pokretačima ove akcije, Arena Centrom i Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, budući da još jedan oblik umjetnosti dolazi u bolnice i domove kako bi oplemenio njihov prostor i učinio ga ljepšim i radosnijim. Zahvaljujemo svima koji su dali podršku ovom jedinstvenom i kreativnom projektu, a posebice umjetnicima koji su oslikali kugle i tako darovali dio sebe za bolesne i nemoćne”, rekla je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova.

Priča i suradnja Arena Centra i HDLU-a počela je povodom 5. rođendana Arena Centra kada je u  Areni je predstavljeno 50 božićnih kugli koje su, između ostalih, oslikali Tomislav Buntak, Tomislav Ostrman, Matko Vekić, Siniša Reberski, Miron Milić, Predrag Todorović, Lav Paripović, Ivona Jurić, Duje Jurić, Martina Grlić, Grgur Akrap, Ivan Prerad, Maja Rožman i mnogi drugi. Vrhunac je bila upravo donacija kugli sa željom da 2016. godina bude uspješnija i vedrija svima onima sa teškim i neizvjesnim životnim pričama, a s ciljem da unatoč svim problemima kroz ovu lijepu priču pronađu malo radosti i vedrijih misli.  Uz 50 kugli, u okviru suradnje na godinu dana postavljene su 3 site-specific instalacije autora Predraga Todorovića, Ide Blažičko te Božice Dee Matasić te je organizirano 60 likovnih radionica na kojima je sudjelovalo 700 djece iz zagrebačkih škola i vrtića.

“Arena Centar je u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i udrugom Crveni nosovi pokrenula ovu akciju s ciljem da ljudima uljepšamo životnu svakodnevicu. Drago nam je da smo uspjeli u svom naumu i da možemo biti dio priče koja pomaže drugima jer vjerujemo da kroz ovakve projekte možemo donijeti puno pozitivnih promjena, a tužne ljudske sudbine učiniti ljepšima ne samo u blagdansko vrijeme, već i tijekom cijele 2016. godine. Hvala svima koji su prepoznali vrijednost akcije, svima koji su se uključili i koji su svojim donacijama mnogoj djeci izmamili osmijeh na lice i njihova srca ispunila srećom i ljubavlju”, rekla je direktorica marketinga Arena Centra Sanja Vladović.

 

 

Pokrovitelj projekta:

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU