• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Izložba: Tomislav Buntak – Bijeg u Galeriji Vladimir Bužančić

tb

U GALERIJI VLADIMIR BUŽANČIĆ Centra za kulturu Novi Zagreb,

u ponedjeljak, 21. ožujka 2016. godine, u 20 sati otvara se izložba

 

Tomislava Buntaka

Bijeg

 

Buntakovi digitalni crteži i slike u tehici akrilika i ulja na platnu izloženi su u kontekstu godišnje jedinstvene programske koncepcije GVB pod nazivom Između života i umjetničkog djela koja tematizira umjetničko stvaralaštvo, s naglaskom na njegovu procesualnost te je u središtu interesa izložbe umjetnikov rad, a ne toliko sam rezultat. Procesualnost umjetničkog rada kod Buntaka očituje se u transponiranju motiva iz drugih medija (pop kulture) najprije u digitalni crtež, a potom u sliku. Ti su predlošci na izložbi prezentirani u formi digitalnih printova i postavljeni u odnos sa slikama kao rezultatom tog procesa.

Autor predgovora Feđa Gavrilović ističe: “ Slike Tomislava Buntaka eskapističke su u svakom smislu, i to je njihova najveća vrijednost. Lakoća ljudskih tijela uronjenih u okoliš dalekih prostranstava Oceanije, predjele pune laganih koliba od bambusa, splavi i palmi, ne poznaje nikakvih propovijedi, poruka i teških pitanja, osim onih same forme, osim problema likovnosti. Ti prizori gotovo drsko, u lice imperativima aktualnosti, suprotstavljaju osobnu utopiju, gogenovske, tropske predjele i sveprožimajuću živost.”

Tomislav Buntak rođen je 1971. u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjentosti u Zagrebu 1997. u klasi Miroslava Šuteja. Od tada se aktivno bavi slikarstvom uz nastavnički posao: od 1997. – 1998. profesor je na XI. gimnaziji u Zagrebu, a od 2010. docent na zagrebačkoj Likovnoj akademiji. Bavi se i organizacijom umjetničkoga života: 1998. – 2010. bio je ravnatelj Centra za kulturu Maksimir u Zagrebu i organizirao različita kulturna događanja, radionice te manifestacije s naglaskom na vizualno-umjetničkim programima, kroz koje surađuje s profesionalnim likovnim umjetnicima i pedagozima, a od 2009. obnaša dužnost dopredsjednika Hrvatskoga društva likovnih umjetnika u Zagrebu, gdje je sudjelovao u osnivanju Bijenala slikarstva. Također, svake godine organizira likovni dio Festivala svjetske književnosti u Zagrebu. Od 1993. izlagao je na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Oslikao je brojne interijere trgovina, klubova i javnih ustanova među kojima se ističe mural u dječjoj bolnici u Klaićevoj iz 2014. Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor 2008. godine za ambijetalnu slikarsku instalaciju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu te iste godine dobiva i nagradu Kabineta grafike HAZU za rad na 4. trijenalu crteža.

Izložba Tomislava Buntaka može se pogledati do 15. travnja 2016., ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 09 do 18 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati.

 

Ravnatelj CZKNZ

Branko Marić, prof.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU