NATAŠA VUKOVIĆ IZABRANA ZA 2-MJESEČNU REZIDENCIJU U KAUNASU, LITVA.

Ove godine za rezidenciju u Kaunasu, Litva umjetničko vijeće udruženja Artkomas odabralo je našu slikaricu Natašu Vuković, autoricu brojnih samostalnih i skupnih izložbi, aktivnu sudionicu na likovnim kolonijama te dobitnicu nekoliko prestižnih stipendija.

user346_pic175_1229367646

Rezidencijalni program u Kaunasu inicijativa je CreArt mreže pokrenuta 2014. godine koja okuplja umjetnike iz partnerskih zemalja. U svom djelovanju ističe se iskustvo organiziranja umjetničkih projekata aktivnih na svim područjima vizualnih umjetnosti.

U sklopu rezidencijalnog programa koji traje 4 mjeseca, umjetnici će biti osigurano:

– besplatan smještaj u Kaunasu

– opremljen atelje u Kaunas Art Center

– honorar od 500 eura mjesečno

– asistent koji će pomoći oko smještaja, vodstva i upoznavanja drugih umjetnika.

 

CreArt je mreža javnih i privatnih institucija osnovanih u europskim gradovima, s iskustvom u kulturnom menadžmentu i posvećena razvoju vizualnih umjetnosti. Projekt je odabran u okviru programa Kultura Europske Unije od 2012. – 2017. godine, a tijekom posljednjih mjeseci razvio se u mrežu od 13 partnerskih gradova i institucija, predstavnik je kulturne raznolikosti i bogatstva Europe. HDLU kao predstavnik grada Zagreba postao je partner krajem 2013. Okosnica projekta je promoviranje i poticanje kreativnosti odnosno stvaralaštva, poticanje kreativnih industrija kroz aktivnosti održavanja redovitih konferencija, organizacija rezidencijalnih programa, izložbi, edukativnih seminara i radionica, te praćenje napretka u pojedinim gradovima. CreArt se bavi istraživanjem kulture u srednjim i srednje većim europskim gradovima te utječe na promjene u gradovima partnerima, prati uspješnosti provedbe planova, objavljuje i publicira rezultate, te prenosi uspješne obrazace na manje uspješnije gradove.

Čestitamo umjetnici i želimo puno sreće u radu.

CreArt49069361_207104Graphic1

 

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU