Izložba: Helga Goran – THE BOOK OF LAND: SPRING

THE BOOK OF LAND: SPRING
Helga Goran
Galerija Prsten
19.4. – 8.5. 2016.

the book of land - spring 09

U svom umjetničkom radu koncentrirana sam na urbani pejzaž i fotografiranje nevidljivih detalja svakidašnjice. Nalazim da bilježenje svakidašnjih aspekata vizualnog iskustva pretvara banalnost u priliku da se otkriju estetske kvalitete nezamjetljivih tema. Promatram kako slučajnosti dobivaju smisao u kontekstima gde se pojavljuju. Po meni, povijesne se realnosti razotkrivaju u najneprimjetnijim mjestima gdje je fotograf još samo jedan slučajni prolaznik.

the book of land: spring je multimedijska izložba koja se sastoji iz video projekcija pokretnih i nepokretnih slika i zvučnog zapisa sa lokacija na kojima su pokretne i nepokretne slike snimljene. Fotografije i kratki video zapisi su snimljeni sa nivoa tla, usred vegetacije, čime sam postigla jedinstvenu atmosferu u snimljenom materijalu. Kada se ti zapisi povećaju na veličinu zida tokom projekcije, mijenja se percepcija i dobiva se dojam nadrealnog ambijenta u kojem su gledatelji, koji obično gledaju vegetaciju iz ptičje perspektive ili hodaju njome, smanjeni na posjetitelje iskustveno nepoznatog čudnovatog krajolika.

Helga Goran

KRATKI ŽIVOTOPIS

Helga Goran je multimedijalna umjetnica rođena 1968. godine u Puli. Živjela je i radila na Novom Zelandu od 1996. godine. Bila je finalistica za nagradu Anthony Harper 2010. Izlagala je slike, crteže, fotografije i video radove u galerijama Novog Zelanda, Srbije i Hrvatske. 1995. godine diplomirala je na Odsjeku za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. 2007. godine završila je preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Design & Arts College of New Zealand and WCAD, a potom i diplomski master studij likovnih umjetnosti (Fotografija) na Massey sveučilištu u Wellingtonu 2011.Imala je osam samostalnih i više od dvadeset grupnih izložbi. Od 2012. godine živi i stvara u Puli i Beogradu.  Bavi se fotografijom, videom, crtanjem, slikarstvom, ilustracijom, grafičkim dizajnom i edukacijom. Od 2013. godine članica je HDLU Istre.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba.

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

Radno vrijeme:
srijeda – petak 11 do 19h, subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno.
* 29. i 30.4. zatvoreno, 25. i 26.4. otvoreno

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU