ARTIST TALK: Susanna Flock

Artist talk: Susanna Flock

U okviru programa rezidencija za austrijske umjetnike kojeg provodi regija Štajerska Atelier – Auslandsstipendium des Landes Steiermark, mlada austrijska umjetnica Susanna Flock boravi u Zagrebu kao artist-in residence na dvomjesečnoj rezidenciji koju suorganiziraju HDLU, Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost i Odjel za kulturu regije Štajerske.

U četvrtak 19. svibnja u 18.00 sati u prostoru Kluba HDLU-a održat će se artist talk – prezentacija umjetničke prakse Susanne Flock. Prezentacija radova održati će se na engleskom jeziku.

FLOCK_Portfolio_english-166666

Rad Susanne Flock temelji se na istraživačkoj praksi i konceptualnom pristupu. Kombiniranje eksperimentalnih produkcijskih strategija u različite formate (umjetnička knjiga, zvučna instalacija, performans, video) – otežava definiranje njenoga medija, koji uvijek iznova odgovara specifičnim zahtjevima zasebnoga djela. Tematska osnova rada Susanne Flock formira se oko shvaćanja umjetnost kao medija komunikacije, te preispitivanja utjecaja digitalizacije na uvjete produkcija i kontekste recepcije kulture. Rad Susanne Flock odražava pitanja o ulozi jezika u recentnom kontekstu digitalne komunikacije, bavi se fenomenom post-interneta i interesom za pokretne slike, propitujući proizvodnju i manifestaciju jezičnih, znakovnih sustava, zatim i samo značenje i utjecaj digitalne stvarnosti.

FLOCK_Portfolio_english-12

Susanna Flock rođena je u Grazu 1988. godine. Studirala je na akademijama u Linzu i Beču. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, te festivalima u Austriji i inozemstvu, poput festivala Crossing Europe Film Festival, Linz; FILE 2014 – Electronic Language International Festival, Sao Paolo; Videomedeja, Novi Sad, One Take Film Festival, Zagreb, izložbama u muzejima i galerijama MARCO Vigo (Esp), Bank Austria Gallery, Vienna; HALLE 14 , Leipzig; Kunstraum Liska, Leipzig.

Živi i radi u Beču.

Više o umjetnici na www.susannaflock.net

Organiztori

Land Steiermark 4c png    12675001_898843366901637_1346500423_o   apoteka_logo copy

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU