Izložba: Ivan Marušić Klif /Novi radovi

MMSU, Rijeka

Ivan Marušić Klif
Novi radovi

klif
Otvorenje: srijeda, 18. 5. u 20 sati, MMSU

18. 5. – 2. 6 .2016.

Izložba Ivana Marušića Klifa u MMSU biti će njegov prvi samostalni nastup u Rijeci. Budući da od 2012. nadalje pratimo njegova učestala pojavljivanja, prvenstveno u Zagrebu gdje nalazi adekvatan prostor za izvedbe (Pogon, Umjetnički paviljon), namjera nam je predstaviti ga riječkoj publici. Razlog više je i njegov produkcijski i istraživački uzlet, fokusiran na iznalaženje mogućnosti procesiranja i generiranja slike i zvuka kojeg najavljujemo naslovom Novi radovi.

Zauzimajući veći dio izložbenog prostora koji omogućava predstavljanje procesualnih instalacija koje svoj maksimum postižu u voluminoznim prostornim gabaritima, ovog se puta odlučio predstaviti u nešto drugačijem formatu. Za razliku od većine dosadašnjih izlaganja, dva rada kojima se ovdje predstavlja nisu interaktivna. Nastati će kao dvije zasebne, studijski pripremljene i dovršene cjeline nastale tijekom nekoliko dana u muzeju.
Zanimajući se za daljnje razvijanje perceptivnih mogućnosti koju elektronička slika nudi, pomak zabilježen u istraživanju osciloskopa, predstaviti će u prvom dijelu izložbenog prostora. Umjesto živog nastupa, postaviti će je kao višekanalnu instalaciju, gdje će gledatelji svjedočiti neočekivanoj performativnoj dinamici stvaranja zvuka i slike.

Zanimacija za osciloskop seže u šezdesete godine prošlog stoljeća kada je nekolicina umjetnika radila na adaptacijama elektroničkih uređaja uvodeći ih u umjetnički jezik i tako stvarajući ono što danas zovemo medijskom umjetnošću. U hibridnoj varijanti danas zastarjele analogne i suvremene digitalne tehnologije, put inovacija Klif i dalje nalazi u igri uštimavanja svojih umjetničkih namjera s nepredvidljivošću slučaja i hardverskim ograničenjima.
Postavljen u fizički prostor kao trokanalna video projekcija, rad u drugom dijelu izložbenog prostora slijedi ideju 3D video mapiranja, gdje audio-vizualni materijal doprinosi osjećaju fragmentirane umnožene stvarnosti, stvarajući privid vremenskog i prostornog diskontinuiteta.

Iz životopisa
Ivan Marušić Klif (1969.) radi na području interaktivnih instalacija i videa, zvuka i glazbe. Aktivan je kao glazbenik i glazbeni producent, autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave, a za svoju je site-specific instalaciju Lambda dobio Nagradu Vladimir Nazor.

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU