Izložba: Hrvatski umjetnici u Zen Contemporary Art Gallery, Milano

zen

Povodom svečanog obilježavanja 25. Dana Hrvatske Državnosti u zajedničkoj suradnji Generalnog konzulata RH u Milanu i Zen Contemporary Art gallery te uz potporu Grada Milana organizirana je izložba Il Ritorno alla figurazione na kojoj će biti predstavljeni hrvatski suvremeni umjetnici. Uz umjetničke radove akademskih slikara Pauline Jazvić, Martine Grlić i Stjepana Šandrka na izložbi će biti predstavljene i skulpture kipara Petra Hranuellija. Radovi ovih umjetnika progovaraju o vrijednostima suvremene umjetnosti koja je promatrana s različitih gledišta svakoga od njih. Svi se oni bave stvarnošću, ali na sebi svojstven način. Promatrajući presjek odabranih radova za ovu izložbu vidljivo je da je figuracija samo polazište, baza s koje svaki od ovih umjetnika kreće u vlastitom smjeru. Predstavljena likovna djela nastoje prikazati jedinstvenu strukturu tradicionalnog medija čija se uloga mijenja u današnjem postavu muzeja i galerija. Izložba je realizirana sa željom predstavljanja hrvatskih umjetnika na talijanskoj umjetničkoj sceni u namjeri poboljšanja suradnje te stvaranja novih veza između dviju država, Hrvatske i Italije.
Izložba će se održati u prestižnom izložbenom prostoru grada Milana, EX- Fornace, u kojem se redovito održavaju izložbe i drugi kulturno-umjetnički događaji u trajanju od 20. lipnja do 05. srpnja 2016. g.
Na sam dan svečanog otvaranja izložbe 24. lipnja održat će se turističko i gastronomsko predstavljanje grada Zadra, a sve će bit popraćeno koncertom suvremene klasične glazbe novog dua Gudalo protiv trzalice Tihomira Hojsaka (kontrabas) i Filipa Novosela (tambura), koji tradicionalnu hrvatsku glazbu interpretiraju na moderniji način sa elementima suvremenog jazza.
Osim promocije RH u centru Milana tijekom trajanja milanskog trijenala te XXI. međunarodne izložbe arhitekture i dizajna, koji će privući dodatnih 500.000 posjetitelja u Milano, ovaj kulturno- umjetnički projekt promiče rad suvremenih hrvatskih likovnih i glazbenih umjetnika, potiče kulturno djelovanje Hrvata izvan Republike Hrvatske, afirmirajući međunarodnu kulturno- umjetničku suradnju i promociju Hrvatske kulture, turizma i suvremene umjetnosti u svijetu.

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU