Završna događanja 51. ZAGREBAČKOG SALONA VIZUALNIH UMJETNOSTI

Pozivamo Vas na završna događanja
51. ZAGREBAČKOG SALONA VIZUALNIH UMJETNOSTI
IZAZOVI HUMANIZMU

u četvrtak, 14. srpnja s početkom u 18.00 h
u Domu hrvatskih likovnih umjetnika,
Trg žrtava fašizma 16

pozivnica 14.7._HR verzija

  • stručno vodstvo, dodjela nagrada, promocija kataloga 51. zagrebačkog salona, promocija knjige Alta i mira Anđelka Mrkonjića
  • produljeno radno vrijeme izložbe do 22 sata
  • besplatan ulaz na izložbu i sva događanja od 18 do 20 sata

Program započinje stručnim vodstvom kustosica 51. zagrebačkog salona, Suzane Marjanić i Marijane Stanić iz 90-60-90: Platforme za suvremenu umjetnost, koje će vas provesti kroz postav izložbe. Polazak je planiran u 18.00 h ispred Galerije Bačva i trajat će 45 minuta. Zainteresirane za stručno vodstvo kroz izložbu molimo da se predbilježe predbilježe na martina.hdlu@gmail.com.

U 19.00 h održat će se proglašenje nagrada 51. zagrebačkog salona. Ove godine bit će dodijeljene tri nagrade. Odbor za dodjelu nagrada u sastavu Vlasta Delimar, Suzana Marjanić, Marijana Stanić, Janka Vukmir i Josip Zanki dodijelit će Grand Prix nagradu Zagrebačkog salona.

Stručno vijeće Muzeja za suvremenu umjetnost Zagreb dodijelit će MSU nagradu autoru kojem će prirediti samostalnu izložbu u MSU galeriji u 2019. godini, za vrijeme trajanja sljedećeg Zagrebačkog salona vizualnih umjetnosti.

Također, umjetniku/ici prema odabiru umjetničkog kolegija Galerije Kranjčar, u sastavu Vanja Babić, Đorđe Jandrić i Mladen Lučić, dodijelit će se Nagrada Galerije Kranjčar odnosno samostalna izložba u 2017. godini u Galeriji Kranjčar.

Neposredno nakon dodjele nagrada održat će se i promocija kataloga 51. zagrebačkog salona koja će obuhvaćati i izložbu  „Posljednji materijali: Hommage Galeti”, prema kustoskoj koncepciji Tee Hatadi, u čast multimedijalnom umjetniku i filmašu Ivanu Ladislavu Galeti (1947. — 2014.), dobitniku Grand Prixa 48. zagrebačkog salona. Katalog izložbe dizajnirao je Ivan Klisurić, dok su urednice kataloga Tea Hatadi, Suzana Marjanić, Martina Miholić, Mia Orsag i Marijana Stanić.

Završne aktivnosti programa započinju u 19.30 h promocijom knjige “Alta i mira Anđelka Mrkonjića, zbirke vizualne poezije koju autor naziva „slikopisima“ i projekcijom filma  „Đokica čita protomatrixcrtopisne pjesme“ u Klubu HDLU. O knjizi će govoriti autor Anđelko Mrkonjić i književni kritičar Igor Gajin. Program završava u 20h.

NAPOMENA:

Za vrijeme trajanja završnog programa, u četvrtak 14. srpnja, radno vrijeme izložbe bit će produljeno do 22h, a od 18 do 20h ulazak na sva događanja i razgled izložbe je BESPLATAN za sve posjetitelje.

 

 

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU