Završna događanja 51. ZAGREBAČKOG SALONA VIZUALNIH UMJETNOSTI

Pozivamo Vas na završna događanja
51. ZAGREBAČKOG SALONA VIZUALNIH UMJETNOSTI
IZAZOVI HUMANIZMU

u četvrtak, 14. srpnja s početkom u 18.00 h
u Domu hrvatskih likovnih umjetnika,
Trg žrtava fašizma 16

pozivnica 14.7._HR verzija

  • stručno vodstvo, dodjela nagrada, promocija kataloga 51. zagrebačkog salona, promocija knjige Alta i mira Anđelka Mrkonjića
  • produljeno radno vrijeme izložbe do 22 sata
  • besplatan ulaz na izložbu i sva događanja od 18 do 20 sata

Program započinje stručnim vodstvom kustosica 51. zagrebačkog salona, Suzane Marjanić i Marijane Stanić iz 90-60-90: Platforme za suvremenu umjetnost, koje će vas provesti kroz postav izložbe. Polazak je planiran u 18.00 h ispred Galerije Bačva i trajat će 45 minuta. Zainteresirane za stručno vodstvo kroz izložbu molimo da se predbilježe predbilježe na martina.hdlu@gmail.com.

U 19.00 h održat će se proglašenje nagrada 51. zagrebačkog salona. Ove godine bit će dodijeljene tri nagrade. Odbor za dodjelu nagrada u sastavu Vlasta Delimar, Suzana Marjanić, Marijana Stanić, Janka Vukmir i Josip Zanki dodijelit će Grand Prix nagradu Zagrebačkog salona.

Stručno vijeće Muzeja za suvremenu umjetnost Zagreb dodijelit će MSU nagradu autoru kojem će prirediti samostalnu izložbu u MSU galeriji u 2019. godini, za vrijeme trajanja sljedećeg Zagrebačkog salona vizualnih umjetnosti.

Također, umjetniku/ici prema odabiru umjetničkog kolegija Galerije Kranjčar, u sastavu Vanja Babić, Đorđe Jandrić i Mladen Lučić, dodijelit će se Nagrada Galerije Kranjčar odnosno samostalna izložba u 2017. godini u Galeriji Kranjčar.

Neposredno nakon dodjele nagrada održat će se i promocija kataloga 51. zagrebačkog salona koja će obuhvaćati i izložbu  „Posljednji materijali: Hommage Galeti”, prema kustoskoj koncepciji Tee Hatadi, u čast multimedijalnom umjetniku i filmašu Ivanu Ladislavu Galeti (1947. — 2014.), dobitniku Grand Prixa 48. zagrebačkog salona. Katalog izložbe dizajnirao je Ivan Klisurić, dok su urednice kataloga Tea Hatadi, Suzana Marjanić, Martina Miholić, Mia Orsag i Marijana Stanić.

Završne aktivnosti programa započinju u 19.30 h promocijom knjige “Alta i mira Anđelka Mrkonjića, zbirke vizualne poezije koju autor naziva „slikopisima“ i projekcijom filma  „Đokica čita protomatrixcrtopisne pjesme“ u Klubu HDLU. O knjizi će govoriti autor Anđelko Mrkonjić i književni kritičar Igor Gajin. Program završava u 20h.

NAPOMENA:

Za vrijeme trajanja završnog programa, u četvrtak 14. srpnja, radno vrijeme izložbe bit će produljeno do 22h, a od 18 do 20h ulazak na sva događanja i razgled izložbe je BESPLATAN za sve posjetitelje.

 

 

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU