2. izdanje međunarodnog festivala 36 Mountains

Nova uspješnica festivala ilustracija od 2. do 4. rujna u HDLU

36 Mountains

Galerija Bačva

Otvorenje će se održati u petak, 02.09. u 19.00 sati

dfgh

Zagreb, 23. kolovoza 2016. – Drugi međunarodni festival ilustracija pod nazivom 36 Mountains održat će se od 2. do 4. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje će široj javnosti predstaviti maštovite i inspirativne autorske radove nekih od najutjecajnijih ilustratora današnjice. Festival 36 Mountains nastao je na inicijativu umjetnice Jelene Bando, a svojom formom predstavlja suvremenu ilustraciju na kreativan, originalan i zabavan način te pridonosi unaprjeđenju lokalne umjetničke scene s naglaskom na socijalizaciju i interakciju.

 „Festival 36 Mountains, posvećen ilustraciji i crtežu, na jednom mjestu okuplja najbolje domaće, regionalne i europske ilustratore te predstavlja nova imena rastuće ilustratorske scene. Službeno otvorenje je u petak 2. rujna kada će biti otvorena glavna izložba u galeriji Bačva gdje će posjetitelje dočekati drugačiji koncept te posebno iznenađenje. Sve zainteresirane idućeg dana u popodnevnim satima očekuju predavanja naših ilustratora, dok će večernju atmosferu upotpuniti bogat glazbeni program“, izjavila je organizatorica festivala Jelena Bando.

Izložba jedinstvenog karaktera, također, sastoji se i od okruglih stolova te prikazivanja animiranih filmova, a već najavljeni faktor iznenađenja od strane organizatorice podrazumijeva potpuno inovativan koncept koji će premijeru ostvariti upravo na festivalu 36 Mountains.

Osnovna tema festivala je blok japanskog stila, a inspiracija dolazi od serije radova krajobraza japanskog umjetnika Katsushike Hokusaija pod nazivom „36 Views of Mount Fuji“ po kojem je festival i dobio ime. Blok su za ovu priliku posebno izradili Cerovski print boutique, a sastoji se od 36 stranica koje umjetnici ispunjavaju u svom jedinstvenom stilu. U sklopu festivala organiziran je i natječaj “Ilustriraj svoju Jägermeister priču” u kojem je zadatak bio ilustrirati priču koristeći jelena kao njenog glavnog aktera. Prvu nagradu osvojila je Klarxy, drugu Dominik Vuković, a treću Mladen Udovičić te će njihove pobjedničke ilustracije biti predstavljene u subotu, 3. rujna.

Pored 36 odabranih umjetnika koji će dobiti priliku predstaviti svoje ilustratorske radove, na glavnoj izložbi sudjeluje i deset pozvanih, etabliranih umjetnika. Među velikim imenima koja će se pojaviti na listi izlagača su tako i najpoznatija hrvatska street art umjetnica OKO te poznati grafiti umjetnik Lunar, a u ulozi predavača naći će se i jedan od najboljih domaćih ilustratora Vedran Klemens.

Festival ilustracija 36 Mountains održava se pod sponzorstvom Jägermeistera, Adidasa, Cerovski Print Boutiquea, Zagrebačke pivovare i Peveca, a ulaz tijekom sva tri dana trajanja je besplatan.

RASPORED DOGAĐANJA:

2.9. petak – 19:00 – 22:00
OTVORENJE FESTIVALA

 

3.9. subota – 16:30 – 23 h

RAZGOVORI S UMJETNICIMA

16:30 – Vedran Klemens (HR)
17:15 – Tena Letica (HR)
18:00 – Nina Mršnik (SI)
18:45 – Jakob Feltsen (SE)
19:30 – Oko (HR)
Za vrijeme i nakon predavanja izložba je otvorena za posjetitelje.

 

4.9. nedjelja
Izložba je otvorena od 11:00 do 18:00 sati

 

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU